Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tko je Ivan Radić, novi gradonačelnik Osijeka?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65439
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.05.2021. 14:00 
Naslov:  Tko je Ivan Radić, novi gradonačelnik Osijeka?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Ivan Radić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice, sinoć je postao novi gradonačelnik Osijek pobijedivši u drugom krugu uvjerljivo protukandidata Berislava Mlinarevića iz Domovinskog pokreta.

Nova osoba na čelu grada rođena je 15. lipnja 1987. u Osijeku. Radić je završio Matematičku gimnaziju u Osijeku da bi potom dohvatio čak dvije fakultetske diplome, Građevinskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Još kao vrlo mlad i perspektivan učlanio se u HDZ gdje je bio predsjednik lokalnog ogranka Mladeži HDZ-a, a da je pred njim blistava budućnost pokazalo se kada je iz mladeži prešao u „prvu momčad“: u kolovozu 2014. došao je na mjesto političkog tajnika HDZ-a Osječko-baranjske županije, a u jesen 2015. izabran je za zastupnika u Saboru. Mjesto u Saboru osvojio je i na izborima u srpnju 2020., no morat će ga napustiti obzirom da je gradonačelnička dužnost nespojiva sa saborskom.

Ivan Radić osječkim se biračima predstavio pod sloganom „Nova energija Osijeka“ i oni su to prepoznali i nagradili na izborima čime je HDZ po prvi put od samostalne Hrvatske došao na vlast u gradu na Dravi. Predstavio se kao mlad, energičan i poduzetan političar koji je prošao Osijek uzduž i poprijeko, posjetivši sve gradske četvrti i mjesne odbore i informirajući se o situaciji i problemima koji muče stanovnike tih dijelova grada.

Sve to donijelo mu je širu prepoznatljivost kod birača, a nije odmogla ni činjenica da je dobio podršku i gradonačelnika na odlasku Ivana Vrkića koji je javno u nekoliko navrata istaknuo kako je Radić jedini od kandidata koji je došao u gradsko poglavarstvo raspitivati se o tekućim i planiranim projektima grada.

A projekata i planova ima „puna kapa“. Radić je kroz svoj izborni program zagovarao potrebu stvaranja pretpostavki za bolji život građana, razvoj gospodarstva, stvaranje poduzetničke klime i nova radna mjesta, ali je isto tako bio svjestan da građani već na početku njegovog mandata očekuju da se uhvati u koštac s nekim od brojnih gorućih problema grada, poput komaraca.

Tu je i planirana obnova Kopike, rješavanje problema parkiranja u gradu, obnova i modernizacija Zračne luke Osijek, ulaganja u drugu fazu Kampusa, ali i jače povlačenje novca iz EU fondova, transparentnost i digitalizacija gradske uprave kao učinkovitog servisa građana i poduzetnika...

Jako mnogo posla za novog i mladog gradonačelnika koji će morati dokazati da doista ima mnogo (nove) energije kako bi ostvario sve zacrtane ciljeve. Mi mu ispred portala Osijek031 želimo mnogo sreće, našu podršku ima, ali mora biti spreman i na „packe“ u slučaju neizvršavanja obećanog...



Tekst i foto. Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
modri
Offline
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.06.2021. 7:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pravi čovjek na pravom mjestu.Sretno gradonačelniće!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: