Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni [2021.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2021. 19:10 
Naslov:  Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni [2021.]
Od 07.06.2021. 16:00 do 11.06.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[VIDEO] Dodijeljene Nagrade sudionicima 10. Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni


Dječji kreativni centar DOKKICA od 7. do 11. lipnja 2021. održat će jubilarni Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni u online okruženju.

Novosti u odnosu na proteklih 9 godina vezane su za trajanje, koncept i opseg Festivala, odnosno sudionike i način održavanja. Ove godine, osim revijalnog dijela – izvedbi učeničkih igrokaza, i to na virtualnoj pozornici DOKKICE, Festival nudi i dodatne aktivnosti na temu dramskog odgoja i stvaralaštva, a prvi će put na njemu nastupiti i sudionici izvan Osječko-baranjske županije, odnosno iz raznih dijelova Hrvatske. Dio je festivalskih aktivnosti namijenjen sudionicima – učenicima i mentorima, dok je dio predviđen za sve zainteresirane – prenosit će se putem Facebook stranice i YouTube kanala DOKKICE.

Ovogodišnji su sudionici Festivala, koji dolaze iz devet županija – Katolička osnovna škola Josip Pavlišić, Rijeka, OŠ Dobriša Cesarić Osijek, OŠ Frana Krste Frankopana Osijek, OŠ Grigor Vitez Osijek, OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, PŠ Piljenice, OŠ Josipa Račića Zagreb, OŠ Mate Lovraka Kutina, OŠ Mate Lovraka Petrinja , OŠ Mladost Osijek, OŠ Popovac, OŠ Retfala Osijek, OŠ Slakovci, OŠ Slano, OŠ Sveti Petar Orehovec, PŠ Gregurovec, OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, OŠ Tenja, OŠ Višnjevac, OŠ Voćin te Centar mladih Ribnjak, Zagreb.

Umjesto učeničkih izvedbi igrokaza na kazališnim daskama, kako je to inače uobičajeno na Festivalu, ove će godine prosudbeno povjerenstvo Festivala i publika 22 izvedbe (snimke izvedbi igrokaza) moći pogledati na virtualnoj pozornici DOKKICE.

Na Festivalu sudjeluje oko 170 učenika i 20 mentora iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Kutine, Petrinje, Slanog, Piljenica, Gregurovca, Slakovaca, Voćina, Popovca, Tenje, Višnjevca i Osijeka.

Svečano otvorenje Festivala prenosit će se uživo iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku 7. lipnja 2021., u 18 sati, a svečana dodjela nagrada i priznanja sudionicima Festivala, u okviru svečanog zatvaranja Festivala, iz Kulturnog centra Osijek 11. lipnja 2021., u 18 sati putem Facebook stranice i YouTube kanala DOKKICE.

Osim nagrade Ribica prosudbenog povjerenstva Festivala, ove će se godine sudionicima dodijeliti i dodatne nagrade, i to nagrada publike i nagrada sudionika – učenika i mentora.

Ove godine prosudbeno povjerenstvo čini šest osoba, među kojima su dugogodišnja sudionica Festivala, dramska pedagoginja i članica Hrvatskoga centra za dramski odgoj Ana Škaro (OS), glumica i lutkarica Areta Ćurković (OS), dramski pedagog i kazališni redatelj Ivan Kristijan Majić (OS), glumica, lutkarica i dramska pedagoginja Lidija Helajz (OS), nastavnica Hrvatskog jezika i književnosti, dramska pedagoginja i voditeljica osječkog ogranka Hrvatskoga centra za dramski odgoj Stela Macakanja-Baćić (OS) te profesorica i dramska pedagoginja Maša Rimac Jurinović (ZG).

Drugi dan Festivala održat će se tribina Dramski odgoj i scensko stvaralaštvo u školskim uvjetima u kojoj će kao govornici sudjelovati dramski stručnjaci i praktičari, među kojima su kazališni i filmski redatelj i dramski pedagog Mario Kovač, dramska pedagoginja Ines Škuflić Horvat, učiteljica savjetnica i dramska pedagoginja pri Hrvatskom centru za dramski odgoj Roberta Rudela, učiteljica razredne nastave i dramska pedagoginja, Roberta Barat, redatelj, dramski i kazališni pedagog i predsjednik Hrvatskog centra za dramski odgoj Vlado Krušić, učiteljica razredne nastave i voditeljica dramskih radionica za učenike Vlatka Benki Brkić te nastavnica Hrvatskog jezika, dramska pedagoginja i članica predsjedništva Hrvatskog centra za dramski odgoj Snježana Čubrilo, koja je ujedno i moderatorica tribine.

Treći dan Festivala namijenjen je edukativnim i zabavnim dramskim sadržajima za učenike sudionike Festivala. Online radionicu Školski sat: Glumačke fore vodit će studenti glume Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku: Filip Sever u ulozi papagaja Pere, Nina Vidan u ulozi mede Vlatka te Nikola Radoš u ulozi Šumskog. Papagaj Pero, medo Vlatko i Šumski likovi su iz predstave Pero i Vlatko – junaci prirode.

Četvrti dan Festivala predviđen je za retrospektivu te će se na Facebook stranici DOKKICE predstaviti emisija o proteklih 9 godina Festivala POZOR! Retrospektiva.

Drugi, treći i četvrti dan Festivala putem Facebook stranice DOKKICE u okviru triju blokova pod nazivom POZOR! Nastupamo predstavit će se svi igrokazi sudionika.

Festival će se moći pratiti putem YouTube kanala: DKC Dokkica i Facebook stranice: Dječji kreativni centar "Dokkica".

Realizaciju ovogodišnjeg Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni Dječji kreativni centar DOKKICA ostvaruje u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, Hrvatskim centrom za dramski odgoj, Kulturnim centrom Osijek i Plesnim studijom Wings, a uz financijsku podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: