Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro se neće trebati prijavljivati, nego samo doći na cijepljenje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2021. 19:00 
Naslov:  Uskoro se neće trebati prijavljivati, nego samo doći na cijepljenje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što je bilo za očekivati, interes za cijepljenje u Hrvatskoj polako je počeo jenjavati.

Brojevi na razini države to jasno pokazuju: iako je broj doza cjepiva koje stižu u Hrvatsku posljednjih nekoliko tjedana stabilan (oko 230.000 tjedno), broj cijepljenih iz tjedna u tjedan opada. Tako je u tjednu između 2. i 9. svibnja cijepljeno oko 170.000 ljudi, broj novocijepljenih je u sljedeća dva tjedna pao na 160.000, pa na 140.000 ljudi, da bi u proteklom tjednu pao na 90.000.

S druge strane, sljedeći bi tjedan u Hrvatsku trebalo stići čak 360.000 doza cjepiva, uglavnom Pfizera, pa bi se moglo dogoditi da broj raspoloživih doza cjepiva bude veći od broja zainteresiranih za cijepljenje.

Sada se krenulo s pozivanjem mladih da se jave kako bi dobili potvrdu za covid-putovnicu da bi mogli ići na koncerte i putovati, a uskoro će se na cijepljenje moći prijavljivati i djeca u dobi od 12 do 16 godina, i to cjepivom Pfizer. Prednost će imati vulnerabilne skupine kojima bi se zbog zaraze stanje moglo pogoršati te mladi koji imaju neke kronične bolesti od kojih je već cijepljen.

Na pomolu je i još jedna velika promjena u procesu cijepljenja u Hrvatskoj. Naime, uskoro se očekuje raspisivanje javnog poziva svim zainteresiranima, bez obzira na godine i prioritete. Oni se više uopće neće morati prijavljivati, već će samo trebati doći na lokaciju za cijepljenje.

Inače, u Hrvatskoj je, prema službenim podacima, do jučer barem jednom dozom cijepljeno 38 posto odraslog stanovništva.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: