Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Povodom Dana županije dodijeljene Nagrade za iznimna postignuća zaslužnim tvrtkama i pojedincima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.06.2021. 13:12 
Naslov:  Povodom Dana županije dodijeljene Nagrade za iznimna postignuća zaslužnim tvrtkama i pojedincima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Iznimno smo ponosni na sva postignuća ove županije čak i u vremenima pandemije; pokrenuli smo niz projekata i zasigurno nas čeka bolje sutra", rekao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić na svečanosti u prigodi Dana županije te dodijelio priznanja za iznimna postignuća tvrtkama i pojedincima.

Proslava Dana županije počela je jutros kada je županijsko izaslanstvo, na čelu sa županom Ivanom Anušićem, položilo vijenac i zapalilo svijeće kod Kapelice Kraljice mira u počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence su položila i izaslanstva Grada Osijeka, Hrvatske vojske i policije te predstavnici braniteljskih udruga.

U sjedištu županije, na prigodnoj svečanosti, podijeljene su i Nagrade županije za iznimna postignuća zaslužnim tvrtkama i pojedincima. Župan Anušić istaknuo je da upravo ljudi koji su odgovorili na sve izazove ovog vremena svojim radom otvaraju perspektive razvoja i napretka na ovim prostorima.

U području gospodarstva nagrada je dodijeljena osječkoj Saponiji. Nagradu za postignuća u kulturi dobila je Daniela Taslidžić - Herman, za prosvjetu Maja Kassa, tjelesnu kulturu i sport Belišćanin Stjepan Krznarić te za ostvarenja u tehničkom stvaralaštvu Mirko Mesić.

Dan Osječko-baranjske županije obilježava se 2. lipnja, što je podsjetnik je na 2. lipnja 1997. godine, dan kad su se u Belom Manastiru, uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora te predstavnike UNTAES i drugih međunarodnih organizacija, po prvi puta od njezina osnivanja 1993. godine, u završnoj fazi dovršenja procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno - pravni poredak Republike Hrvatske, na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova cjelovite Županije - članovi Županijske skupštine i dužnosnici Županije, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina izabrani na prvim izborima provedenim na području cijele i cjelovite Županije. Prihvaćajući ovaj dan, kao simbol uspostavljanja cjelovitosti Županije, Skupština je 3. srpnja 1997. godine donijela Odluku kojom se 2. lipnja određuje Danom Osječko-baranjske županije.



Tekst i foto: Amoreta Bajto/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: