Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Promocija strip-albuma "Mzungu Luka"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.06.2021. 19:07 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Promocija strip-albuma "Mzungu Luka"
04.06.2021. 18:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu trenutno otvorene izložbe Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj u Muzeju likovnih umjetnosti, udruga Hrvatski autorski strip organizira promociju strip-albuma Mzungu Luka, vukovarskog strip-autora Domagoja Rapčaka.

Promocija će se održati u petak, 4. lipnja 2021., u dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti s početkom u 18:30 sati, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Mzungu Luka je biografsko-putopisni strip-album, prvi u nizu kojeg je izdala novoosnovana udruga Hrvatski autorski strip koja okuplja, producira i promovira domaće strip-autore i njihove radove.

Strip-album Mzungu Luka spada u biografsko-putopisni žanr s izraženim humorističnim elementima, a nastao je po stvarnom predlošku. Pored izvrsne priče i kvalitetnog crteža, ovaj strip ima i obrazovnu crtu, zato što donosi prikaz Afrike, točnije Tanzanije, uvjeta života tamošnjeg stanovništva, kao i njihovih običaja.

Uz samog strip-autora, ovaj strip-album publici će predstaviti i Luka Pejić, autor predloška priče te urednik izdanja Saša Paprić.

O autoru:
Domagoj Rapčak rođen je 1986. u Vukovaru gdje i danas živi te radi kao nastavnik engleskog jezika, a u slobodno vrijeme igra Dungeons & Dragons i crta (ponekad i stripove). Redoviti sudionik natječaja CRŠ-a od samih početaka - prvi "Mladi lav" (1998. godine); dobitnik 2. nagrade godine 2008. s temom "Kauboji i indijanci".

Strip-table objavljivane u fanzinima i časopisima poput Endema, Q Stripa i StripOS-a, a velik dio i na internetu (kolaborativni stripovi na web-stranici www.darkomacan.com, strip Mzungu Luka objavljivan originalno na www.mojstrip.com, stripovi nastali u projektu 24-satnog crtanja stripa).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: