Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Realizirano 50% radova na uređenju desne obale Drave

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2021. 9:19 
Naslov:  Realizirano 50% radova na uređenju desne obale Drave
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, u pratnji generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, obišao je radove na izgradnji šetnice u Donjem gradu kod stare luke Tranzit koji se provode u sklopu projekta "Uređenje desne obale rijeke Drave".

Riječ je o drugoj poddionici radova ukupne vrijednosti 58, 4 milijuna kuna kojom će se izgraditi obaloutvrda gradskog tipa, lukobran i pješačko-biciklistička komunikacija na kruni obaloutvrde.



Generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković objasnio je kako radovi na II. i III. poddionici izvrsno napreduju, a trenutno su na oko 50% realizacije. Ukupno za sve tri dionice, od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik u Donjem gradu, vrijednost radova iznosi 100 milijuna kuna. Do kraja godine očekuje se da će se riješiti pitanje uređenja obale u Donjem gradu, a još će trebati godinu i pol da se riješi područje podno KBC-a Osijek.

Župan Anušić napomenuo je kako se suradnja Hrvatskih voda i Županije ogleda u mnogobrojnim projektima čija vrijednost prelazi dvije milijarde kuna.

„Ovo je najduža šetnica uz neku rijeku ne samo u Republici Hrvatskoj već i šire. Riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju pješačke i biciklističke stazu te uređenje obaloutvrde čime će grad Osijek zasigurno dobiti ljepšu vizuru, a građani funkcionalniji i kvalitetniji prostor za ugodniji boravak u prirodi. Moram istaknuti da su Hrvatske vode na područje Osječko-baranjske županije dosad investirale više od 2 milijarde kuna što nas čini izuzetno zadovoljnima jer sve projekte koje pripremimo u vrlo kratkom vremenu budu i realizirani“, rekao je Anušić.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: