Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija će se pozicionirati kao lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2021. 18:07 
Naslov:  Osječko-baranjska županija će se pozicionirati kao lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s klasterom Slavonija organizirala je studijsko putovanje za šesnaest turističkih agenata domaćih agencija koje u svojoj ponudi već nude Slavoniju, kao i za one koje ju do sada nisu imali, a sve s ciljem povećanja broja organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva i osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske.

U sklopu putovanja na seoskom gospodarstvu Ivica i Marica u Karancu organizirana je i radionica namijenjena povezivanju sudionika putovanja s lokalnim turističkim agencijama s područja pet slavonskih županija koje se dominantno bave plasiranjem lokalne turističke ponude. Cilj radionice bio je upoznavanje mogućih partnera s novim destinacijama, projektima i turističkom ponudom s naglaskom na boravak u prirodi, enogastronomiju i ponudu u ruralnom prostoru.



U aktualnim pandemijskim uvjetima potražnja za navedenim turističkim proizvodima dodatno raste, a ovo putovanje prilika je za njihovu dodatnu afirmaciju, istaknula je direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić dodavši kako je Osječko-baranjska županija 2019. godine ostvarila rekordnih 230.000 noćenja, a okončanjem koronakrize očekuje se nastavak uzlaznog trenda.

Radionicu je posjetio i župan Osječko-baranjski Ivan Anušić koji je istaknuo kako sve nas veseli trend porasta broja noćenja i dolazaka, a iako je pandemija koronavirusa poremetila planove u turizmu, mi nastavljamo sa snažnim ulaganjima u sadržaje, ponudu i turističku infrastrukturu zahvaljujući kojima će se OBŽ pozicionirati kao lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.



Župan je dodao i da je pandemija koronavirusa prilika za dodatno osnaživanje turističkih potencijala.

Pandemija koronavirusa pokazala nam je da se ljudi sve viče odmiču od masovnog turizma i da turizam više nisu samo sunce i more. Turisti su danas željni mira, prirode i svojevrsne odvojenosti što je naša velika prednost koje smo svjesni pa sve više ulažemo upravo u takve sadržaje na području naše županije. To ćemo nastaviti činiti i u budućnosti različitim programima i mjerama kojima ćemo podupirati stvaranje infrastrukturnih sadržaja i poljoprivrednih gospodarstava koja će nuditi ono najbolje što imamo – domaću hranu i izvrsna vina“, zaključio je župan.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: