Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Održana panel rasprava o osjetljivim i kontroverznim temama u obrazovanju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2021. 8:06 
Naslov:  Održana panel rasprava o osjetljivim i kontroverznim temama u obrazovanju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve što ste htjeli znati, a niste se usudili pitati…

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je panel raspravu namijenjenu srednjoškolcima i njihovim nastavnicima pod nazivom Sve što ste htjeli znati o osjetljivim temama u obrazovanju, a niste se usudili pitati koja je održana u prostoru Stare Pekare. U raspravi su sudjelovali učenici i nastavnici III. gimnazije i Medicinske škole Osijek te panelisti – Hrvoje Potlimbrzović s Odsjeka za filozofiju i Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskoga fakulteta u Osijeka, Daniela Šincek, s Odsjeka za psihologiju istoga fakulteta, Ivana Milas iz Nansen dijalog centra Osijek te Mirna Šostarko iz Inicijative Mladforma.



Razvijajući inovativne modele u podučavanju nastave povijesti i tema svjetskih ratova u sklopu trogodišnjega Erasmus + projekta WORTHY – WORLD wars Toward Heritage for Youth, stvorila se potreba javno progovoriti i o drugim osjetljivim i kontroverznim temama s kojima se učenici i nastavnici susreću tijekom obrazovanja, odnosno u obrazovnom procesu.

Teme iz područja ljudskih prava, različitih načina prehrane, odabira zanimanja i/ili utjecaja roditelja na njih, glasovanje na izborima i aktivizam mladih u lokalnoj zajednici, samo su neka od područja o kojima se govorilo tijekom panel rasprave. Najviše zanimanja izazvalo je sadržajno određivanje onoga što je osjetljivo, a što kontroverzno te različitosti u reagiranju i emocionalnom procesuiranju takvih tema.

Na kraju panel rasprave i brojnih upita i komentara učenika i nastavnika, svi su panelisti izrazili želju i potrebu za održavanjem takvih događanja na istu ili sličnu temu koja i u mladih i odraslih osoba pobuđuje interes i želju za razmjenom znanja i iskustava.



Tekst i foto: Ivana Šibalić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: