Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisani su ugovori za izgradnju podvožnjaka na Čepinskoj i nabavu novih gradskih autobusa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2021. 12:55 
Naslov:  Potpisani su ugovori za izgradnju podvožnjaka na Čepinskoj i nabavu novih gradskih autobusa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je uz ministricu Tramišak te ministre Butkovića i Medveda i predstavnike lokalne vlasti bio na potpisivanju dvaju ugovora vrijednih 125 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima za izgradnju budućeg podvožnjaka na Čepinskoj i nabavu novih gradskih autobusa. Sve je to dio okvira projekta Slavoniji, Baranja i Srijem vrijednog 18 i pol milijardi kuna. Predsjednik Vlade Plenković je podsjetio kako je do kraja 2020. Hrvatska je bila podijeljena na dvije regije, kontinentalnu i jadransku, a potpore koje je država mogla dati poduzetnicima iznosile su maksimalno 25 posto ukupne investicije. Od 1. siječnja iduće godine državne potpore u postocima rastu. Tako se one u panonskoj i regiji sjeverne Hrvatske dižu s 25 posto na 50 posto dok u jadranskoj Hrvatskoj idu s 25 na 40 posto, a u Gradu Zagrebu s 25 na 35 posto. Intenzitet potpora dizat će se dodatno za 10 postotnih bodova kada je riječ i srednjim i malim poduzetnicima. Odnosno, ono što je za velike 50 posto, za srednje je 60, a za male i do 70 posto.



Govoreći o takozvanim kovid putovnicama, predsjednik Vlade Plenković je rekao kako će do 1. srpnja sve države Europske unije, pa tako i Hrvatska, koristiti sustav koji će omogućiti provjeru putnika koji su cijepljeni ili su preboljeli koronavirus. Oni će bez ograničenja moći putovati pa i u Hrvatsku, što je, naglasio je Plenković, izuzetno važno za hrvatski turizam.

Govoreći i procijepljenosti stanovništva Plenković je rekao kako će Hrvatska sigurno dostići cilj između 50 i 55 posto procijepljene drasle populacij do 30. lipnja. Na potpisivanju ugovora za podvožnjak i nove autobuse bio je i gradonačelnik Ivan Vrkić.







Tekst: Željko Kovačević/Radio Osijek
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: