Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Francuski strip autor Cyril Pedrosa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2021. 8:28 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Francuski strip autor Cyril Pedrosa
23.05.2021. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Francuski strip autor Cyril Pedrosa, poznat po albumima Portugal, Ekvinociji i Zlatno doba, boravi u Hrvatskoj od 19. do 26. svibnja 2021., kao gost Hrvatskog PEN-a i Francuskog instituta u Zagrebu. U nedjelju, 23. svibnja, autor će posjetiti Muzej likovnih umjetnosti i izložbu Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj. Ovom prigodom, osim obilaska izložbe koja je predstavljena u Osijeku u međuinstitucionalnoj suradnji s Muzejom za suvremenu umjetnost iz Zagreba, bit će i upriličen susret s autorom u 12:00 sati, u dvorišnom prostoru Muzeja.

Cyril Pedrosa (1972.) studirao je animaciju na École des Gobelins. Potom se nakratko pridružio Disneyjevim studijima gdje je radio na filmovima Zvonar crkve Notre-Dame i Herkul. Nakon susreta sa scenaristom Davidom Chauvelom okrenuo se stripu. Objavio je brojna djela, uključujući Autobio, humorističnu seriju o ekologiji, 2004. godine i Portugal, koja govori o nedostatku nadahnuća i bezličnosti svakodnevnog života autora stripa koji će se ponovno roditi 2011. godine. Dobitnik je brojnih nagrada: Nagrada Le Point de la BD, Svjetska nagrada Bédélys, Nagrada knjižničara stripa, Nagrada publike na festivalu u Angoulêmeu... Nakon toga nastaju djela Les Équinoxes (Ravnodnevnice) 2014. i L’âge d’or (Zlatno doba) 2018.

Boravak Cyrila Pedrose u Zagrebu dio su novog sporazuma bilateralne suradnje u području stripa koji su potpisale Vlade Republike Hrvatske i Francuske u veljači 2021. g. povodom obilježavanja stogodišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj. Nositelji projekta su Francuski institut u Hrvatskoj i Ministarstvo kulture i medija RH, u suradnji s Međunarodnim centrom stripa i slikovne umjetnosti iz Angoulêmea. Cilj programa je razvoj umjetničkih razmjena i priznavanje ovog medija kroz njegove edukativne, kulturne i gospodarske potencijale.

Susret s Cyrilom Pedrosom u Osijeku Muzej likovnih umjetnosti organizira u suradnji s udrugom Hrvatski autorski strip i Ministarstvom kulture i medija RH.

Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju trenutnih epidemioloških mjera Osječko-baranjske županije te da svoj dolazak prijave putem FB profila Muzeja likovnih umjetnosti.

Fotografije: FB Cyril Pedrosa



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: