Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mlinarević krenuo sa žestokim kritikama, a Radić odabrao pomirljiv nastup

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2021. 21:12 
Naslov:  Mlinarević krenuo sa žestokim kritikama, a Radić odabrao pomirljiv nastup
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječani, kao i građani ostali velikih gradova, novog će gradonačelnika izabrati u 2. krugu izbora 30. svibnja 2021. godine.

Sukladno predviđanjima većine predizbornih anketa uvjerljivi pobjednik 1. kruga je HDZ-ov kandidat Ivan Radić (38,69%) koji je dobio dvostruko više glasova od kandidata Domovinskog pokreta i MOST-a Berislava Mlinarevića (19,45%).

Već u izbornoj noći dalo se naslutiti za kakvu strategiju su se odlučila ova dva kandidata. S obzirom da Berislav Mlinarević ima veliki zaostatak koji može nadoknaditi samo stvaranjem velikog bloka kontra HDZ-a, već u svojoj prvoj izjavi nakon izlaznih anketa obrušio se na HDZ rekavši kako će dati sve od sebe „da spriječi zlo koje je zahvatilo Osijek“. Kasnije tijekom večeri na upit novinara Mlinarević je omekšao svoju izjavu rekavši kako nije mislio na HDZ već na situaciju da je Osijek zadnji po svim pokazateljima – gospodarskim, financijskim ili po zaduženosti.

- Bez obzira što je mladi lav ili u ovom slučaju mladi vuk, gospodin Radić obukao janjeće krzno, iza njega slijedi čopor vukova i znamo što iza toga slijedi.

S obzirom da je u Zagrebu Mlinarevićev prijatelj Miroslav Škoro davao slične izjave kojom građane Zagreba pokušava uplašiti dolaskom ekstremne ljevice predvođene Tomislavom Tomaševićem, nameće se zaključak kako se Domovinski pokret odlučio na strategiju zaplašivanja, u Osijeku HDZ-om, a u Zagrebu strankom MOŽEMO.

Ovakva strategija će biti izazovna za Mlinarevića jer je dao naslutiti da neće birati riječi prema svom konkurentu. No pitanje je može li ovakvim nastupima pridobiti biračko tijelo SDP-a i stranke MOŽEMO koji se smatraju građanskim opcijama nesklonim teškim riječima u javnom prostoru. Mlinareviću i njegovim suradnicima posebice će biti teško pridobiti glasače MOŽEMO s obzirom da su u Zagrebu na različitim stranama i da je za pretpostaviti kako će Miroslav Škoro izvući „tešku artiljeriju“ ne bi li pokušao polarizirati Zagreb na lijevo i desno.

Za razliku od Mlinarevića, njegov protukandidat Ivan Radić plasirao je mirne i pomirljive poruke. Nakon čestitke svojim protukandidatima i zahvale biračima izjavio je:

- Svejedno mi je tko će od protukandidata ići u drugi krug za gradonačelnika Osijeka, a očekujem da se u kampanji za drugi krug, u fer utakmici, sučeliti programe, vizije i timove.

Radić s obzirom na veliku prednost očito želi mirnu kampanju u kojoj će pokušati izbjegavati teše riječi kojima bi se kampanja pretvorila u prljavu i biračima odbojnu. No pitanje je hoće li se oglušivati na očekivana prozivanja iz tabora Mlinarevića ili će naći druge kanale za odgovore.

Odgovore na ova pitanja, ali i na najvažnije pitanje tko će iduće četiri godine voditi Osijek dobiti ćemo u naredna dva tjedna.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
modri
Offline
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2021. 11:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova snaga i Osijeka i naše Države su mladi političari prije svega nacionalno osvješteni a onda i gospodarski i socijalno osjetljivi i pomirljivi a jedan od takvih je i budući gradonačelnik Ivan Radić!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: