Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Interdisciplinarni simpozij "Stvari koje nismo smjeli reći… o njima" [2021.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65657
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2021. 8:48 
Naslov:  Interdisciplinarni simpozij "Stvari koje nismo smjeli reći… o njima" [2021.] [program]
Od 20.05.2021. 9:00 do 22.05.2021. 8:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stvari koje nismo smjeli reći… o njima” četvrto je izdanje interdisciplinarnog simpozija koji pod organizacijskom palicom (bivših) studentica psihologije, uz potporu Filozofskog fakulteta Osijek, Studentskog zbora i Udruge studenata psihologije “Psihos” okuplja velik broj studenata i stručnjaka različitih znanstvenih disciplina. Tradiciju simpozija obilježava bavljenje kontroverznim i nesvakidašnjim temama, pa su tako dosad krovne teme bile psihički poremećaji (2018.), Drugi svjetski rat i holokaust (2019.) te seksualnost (2020). Svake godine, ovaj projekt okuplja sve više izlagača, ali i publike - tako je na prošlogodišnjem simpoziju u četiri dana svoja predavanja održalo više od 30 izlagača, a pojedina predavanja brojala su i više od stotinu gledatelja i slušatelja.

Ovogodišnji simpozij održava se od 20. do 22. svibnja 2021. u “hibridnom” obliku - jedan dio programa održat će se u prostorijama FFOS-a uz ograničen broj posjetitelja, ali i online streaming, dok će ostatak predavanja biti održan putem platforme Zoom.

„Oni“ u naslovu simpozija jesu svi marginalizirani i diskriminirani, pripadnici skupina od kojih često okrećemo glavu i premda ih ponekad sažalijevamo, njihovu prisutnost volimo držati dalje od sebe. To su beskućnici, osobe koje su se borile ili se bore s problemima ovisnosti, psihičkim teškoćama, osobe koje su izdržavale ili još uvijek izdržavaju zatvorsku kaznu, Romi, djeca i mladi u riziku i, nažalost, mnogi drugi.

Ovogodišnji simpozij posvećen je njima, a za cilj ima smanjenje marginalizacije, rušenje predrasuda i poticanje dijaloga o tome što mi možemo učiniti za ove ljude i kako možemo postati oni koji oni koji ne marginaliziraju, ne šire stereotipe i ne odbacuju.

Osim predavanja studenata, ali i stručnjaka iz različitih područja kojima je rad s marginaliziranim skupinama već godinama dio osobnog i profesionalnog života, tijekom simpozija imat ćete priliku sudjelovati i na iskustvenoj radionici, ali i pogledati kratke filmove prikazane u sklopu “UHVATI FILM” festivala kao i poslušati koncertno čitanje ulomaka iz zbirke priča i pjesama “Naše priče su vaš kompas”.

Više o programu moći ćete pročitati tijekom sljedećih dana društvenim mrežama simpozija (Facebook i Instagram) gdje će tijekom sljedećih dana biti objavljenje najave pojedinih predavanja.

Organizatorice naglašavaju kako se uvijek trude u program simpozija uvrstiti ponešto za svakoga – pa se tako nadaju da si ove godine uspjele, a sve one kojima se program čini zanimljiv pozivaju da ga prate od 20. do 22. svibnja na Filozofskom fakultetu ili online.

[klik za uvećanje]



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: