Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Maturanti posljednja dva dana školske godine prelaze na online nastavu?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65439
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2021. 9:23 
Naslov:  Maturanti posljednja dva dana školske godine prelaze na online nastavu?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uputio je dopis svim ravnateljima srednjih škola kojim od njih traži prelazak na online nastavu za maturante posljednja dva dana nastavne godine, 24. i 25. svibnja, piše portal Srednja.hr

U dopisu Ministarstvo školama preporučuje prelazak na online nastavu za učenike završnih razreda posljednja dva dana nastavne godine. Iznimka su maturanti kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja, odnosno koji moraju pisati ispit ili usmeno odgovarati gradivo. O konačnoj organizaciji nastave odlučit će škole, odnosno ravnatelji.

Ovu uputu u MZO-u opravdavaju time da se, za sve osobe kod kojih se utvrdi da su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim učenikom ili nastavnikom u vrijeme kada je osoba mogla biti zarazna, izriče mjera samoizolacije. To stvara komplikacije za učenike koji moraju na maturu, kao i za škole koje moraju organizirati pisanje tih ispita za maturante u samoizolaciji.

Kao da to samo po sebi nije bilo dovoljno, Ministarstvo je od škola zatražilo da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima dogovore da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka provedbe državne mature i obrane završnih radova.

Maturanti su, naravno, ogorčeni ovom odlukom Ministarstva. Smatraju da je prelazak na online nastavu totalno nepotreban i neučinkovit i poručuju da ih to neće omesti u nakani da se okupe. „Velika većina ni na maturalac nije išla, a sad bi oni da nam i norijadu ukinu… To se neće dogoditi“, govore učenici diljem zemlje kao jedan.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.05.2021. 21:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već danima (prigodno pred izbore) slušamo na državnom radiju i televiziji postotak cijepljenih "odraslih" osoba, pa ta tako računato veća brojka onda valjda ljepše zvuči.
Znači li to da je cijepljenje mlađih od 19 godina onda nepotrebno ili nebitno, i da je sva ova strka oko škole na daljinu obična obmana?
Ili su oni koji nam sve to plasiraju samo obična skupina obmanjivača?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: