Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Festival poljskih filmova "Visla" u kinu Urania

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2021. 18:04 
Naslov:  Festival poljskih filmova "Visla" u kinu Urania
Od 13.05.2021. 16:00 do 17.05.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već sredinom svibnja Festival poljskih filmova „Visla” vraća se u Hrvatsku, ove godine u četiri grada: u Splitu, Rijeci, Dubrovniku i Osijeku (13.-17. svibnja).

Gledatelje očekuje raznolik program koji se sastoji od najnovijih poljskih nagrađivanih produkcija koje je prepoznala poljska i strana publika. Repertoar kina Urania otvaramo u četvrtak 13. svibnja 2021., s početkom u 17:00 h kraćim glazbenim programom te besplatnom projekcijom s početkom u 17:30 h filma Macieja Pieprzyce Ikar. Legenda Mieteka Kosza inspiriranim stvarnim događajima o jazz virtuozu klavira Mieteku Koszu. Ekonomska emigracija, nedostatak financija i emocionalna ravnodušnost glavne su teme druge dugometražne produkcije Piotra Domalewskog Što dalje odavde koja je na rasporedu u petak, dok u subotu gledamo dirljivu priču o dvoje ljudi koji moraju srušiti sve za što su se do sada borili kako bi pronašli sreću - drama Interior redatelja Mareka Lechkog. U nedjelju je na rasporedu alternativna distopijska stvarnost - metafora suvremenog poljskog društva redatelja Piotra Adamskog: Eastern, dok je zadnji dan Festivala (ponedjeljak) rezerviran za dokumentarac Małgorzate Goliszewske i Katarzyne Mateje Lekcija ljubavi, u kojem ćemo saznati hoće li glavna junakinja Jola znati prvi put u svom životu otvoriti se ljubavi.

Osim cjelovečernjih filmova za koje će ulaznica biti snižena na 25 kn, program uključuje i blok kratkometražnih filmova studenata studija Munka u Kino klubu (ulaznica 20 kn), a između ostalih, tu će se naći filmske etide Kraj sezone Stanisława Cuskea i Ondinu Tomasza Śliwińskog.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: