Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Atletski miting "AK Slavonija-Žito": Dominik Škorjanc ostvario normu za juniorsko Europsko prvenstvo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65445
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2021. 9:21 
Naslov:  Atletski miting "AK Slavonija-Žito": Dominik Škorjanc ostvario normu za juniorsko Europsko
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Protekli je vikend (8.-9. svibnja 2021. g.) predstavio pravu raskoš atletskih događanja, a Atletski klub „Slavonija-Žito“ odgovorio je na sve: uz prestižni Europski bacački kup u Splitu, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, održan je dvodnevni Atletski miting AK „Slavonija-Žito. Rezultata nije nedostajalo, ali ni normi za velika međunarodna natjecanja.

Junior Dominik Škorjanc, u utrci na 400m prepone istrčao je rezultat „vrijedan“ norme za Europsko prvenstvo za juniore (53,50). Rezultat će do srpnja, kada će se natjecanje održati u Estoniji, biti još bolji, kao i onaj kadetkinje Mie Wild koja je utrkom na 100m s preponama (14,40), ali po mlađejuniorskim kriterijima, ispunila normu za Prvenstvo Balkana za mlađe juniore koje će se u kolovozu ove godine održati u Srbiji.

Odličnim rezultatima nije kraj: Ivan Horvat u skoku s motkom i prvim natjecanjem na otvorenom, odnio je pobjedu preskokom od 5,30m, dok je skakačica u vis Sara Aščić, najavila uspješan nastavak sezone: postavila je novi osobni rekord preskočivši 1,82m.

Završit ćemo s trkačima: ove godine u zavidnoj formi, Luka Jakobović nastavlja s popravljanjem osobnih (i klupskih) rekorda: utrku na 200m „preletio“ je za ispod 22 sekunde (21,89), a ujedno i pobijedio bivšeg državnog prvaka u toj disciplini. Melani Bosić istu je duljinu istrčala za ispod 25 sekundi (24,96) te novim osobnim i klupskim rekordom došla do još jedne pobjede. Melani je, po riječima trenera Saše Šešuma, potencijal za još veće rezultate koji će ju, kao i Škorjanca, dovesti do norme za juniorsko Prvenstvo Europe.



Tekst i foto: AK Slavonija Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: