Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija dobitnik je Nagrade i Priznanja "Globallocal"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2021. 11:30 
Naslov:  Osječko-baranjska županija dobitnik je Nagrade i Priznanja "Globallocal"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ ima za cilj javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog, dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva kao temelja razvoja regionalne zajednice i njenih građana.

Prema odluci Međunarodne komisije, Osječko-baranjska županija dobitnik je Nagrade i Priznanja „GLOBALLOCAL“ najboljim regionalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Dobivanju nagrade prethodio je proces predlaganja kandidata koji je anoniman, a u isti su bila uključena programsko-organizacijska tijela Svjetskog kongresa poduzetnika i „GLOBALLOCAL“, veliki broj poduzetnika, poduzetničkih potpornih i znanstveno-obrazovnih institucija, nevladinih organizacija, medija i drugih institucija te posebna Međunarodna komisija koja provodi proceduru i donosi konačnu odluku o laureatima. Ukupno 122 predlagača predložilo je 263 kandidata iz sedam zemalja.

Tajništvo Projekta eliminiralo je kandidate koji nisu zadovoljili osnovne propisane preduvjete te je zbog velikog broja prijedloga izvršilo selekciju potencijalnih kandidata. Potom su neovisnoj 17-očlanoj Međunarodnoj komisiji za dodjelu nagrada i priznanja dostavljeni prijedlozi na daljnje razmatranje i odlučivanje.

U postupku razmatranja posebno se vrednovao odnos regionalne zajednice prema poduzetnicima i poduzetništvu i njihova međusobna komunikacija i suradnja, odnos regionalne zajednice prema poslovnim udruženjima i njihova međusobna komunikacija i suradnja, nekonvencionalna/originalna rješenja i odluke u rješavanju konkretnih prepreka koje usporavaju razvoj poduzetništva na području regionalne zajednice, doprinos konkretnim programima i mjerama, razvoju i afirmaciji poduzetništva mladih na području regionalne zajednice te promocija, poticanje i javno vrednovanje pozitivnih poduzetničkih praksi, kao i ekonomskih politika koje unaprjeđuju ambijent za ubrzaniji i održivi razvoj poduzetništva na području regionalne zajednice. Da bi postao laureat, svaki kandidat morao je dobiti 2/3 glasova članova Komisije. Sukladno epidemiološkoj situaciji, svečanost dodjele nagrada i priznanja „GLOBALLOCAL“ bit će održana u Dubrovniku tijekom proljeća/ljeta 2021. godini.

- Ova nagrada još je jedan dokaz kvalitete programa kojima Osječko-baranjska županija potiče malo i srednje poduzetništva. S više od trideset projekata i aktivnosti među kojima su kreditiranje poduzetnika, informiranje i obrazovne aktivnosti te savjetovanje poduzetnika, poticanje pokretanja, razvoja i unaprjeđenja poslovanja, razvoj i primjena inovacija i novih proizvoda, poticanje razvoja poduzetničkih zona i inkubatora, poticanje zapošljavanja te u suradnji sa svim institucijama poduzetničke podrške, Županija stvara preduvjete za povećanje konkurentnosti gospodarstva i porast zaposlenosti, unaprjeđenje poslovnog okruženja kao i učinkovito upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem - kaže župan Ivan Anušić.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: