Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki karataši sudjelovali na karate prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2021. 12:02 
Naslov:  Osječki karataši sudjelovali na karate prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe senio
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom proteklog vikenda u Samoboru u sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija održano je karate prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore.

Na natjecanju su nastupila i dva kluba iz Osijeka.

Karate Akademija Osijek:
- Prvi na borilište izašle su Kadetkinje Karla Karačić i Petra Vukmanić u kategoriji kadetkinje +59 kg
Karla u fantastičnoj borbi gubi 2:3, te pokazuje napredak u svome radu i odličnu formu za naredna PH.
Petra Vukmanić kojoj je ovo bilo prvo veliko natjecanje gubi prvo kolo te pokazuje napredak od kako je pristupila Akademiji.

Nakon cura na tatami su izašli kadeti +70kg Potkovac Matej i Gabrijel Krstanović.
Matej pobjeđuje prvo kolo , drugo kolo te u Polufinalu gubi borbu od viceprvaka Hrvatske.
U repasažnoj borbi pri rezultatu 4:4 gubi borbu na prednost boda protivnika i ne dolazi u šansu za borbu za medalju.
Gabrijel je prvo kolo izgubio od prvaka Hrvatske, te u repasažnoj borbi za medalju dobiva udarac u glavu i suci procjenjuju da nije u mogućnosti nastaviti borbu te ne dolazi do borbe za medalju.

Na kraju dana na borilište izlazi juniorka Melani Čornok te pokazuje odličnu pripremu za ovo prvenstvo te u I. Kolu pobjeđuje 5:0.
II. kolo 5:0
III. kolo 3:2

Polufinale gubi borbu 0:3 te ovim porazom ne ulazi u finale PH, i radi borbu za treće mjesto koju tijesno gubi 0:1 od predstavnice iz Zagreba te time zauzima veliko 5 mjesto od 19 natjecateljica. Veliko iskustvo za Melani i za daljini rad.

Drugoga dana Prvenstva Hrvatske na borilišta izašla su tri predstavnika.

Prvo je nastupio Josip Šabić u kategoriji ml. Seniori - 60 kg i kroz dobre borbe osigurao srebrnu medalju na PH te nastup na Europskom prvenstvu.

Josip će tako u sastavu reprezentacije Hrvatske u kategoriji ml.seniora-60 kg nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u Finskoj polovicom 8 mjeseca.

Patrik Ifko u kategoriji ml.seniora-75 kg
Prvo kolo pobjeđuje 5:1
Drugo kolo 5:4

Polufinale gubi borbu za finale, te u borbi za treće mjesto kod konačnog rezultata 1:1 i prednost prvog boda protivnika, Patrik ostaje bez brončane medalje. Patrik je pokazao odličan karate, napredovao je u tehnici i taktici i u narednom periodu slijedi brušenje forme za buduća Prvenstva Hrvatske.

Domagoj Matković nastupio je u kategoriji ml.seniori -67 kg pri vodstvu od 2:0 čudnim kriterijima gdje mu nisu dosuđena dva poena gubi borbu rezultatom 3:4 te ne dolazi u borbu za medalju. Domagoju je nedostajalo malo sportske sreće da se domogne postolja na ovom Državnom prvenstvu !

Ekipu na natjecanju vodio je glavni trener kluba Goran Mesić.



Karate klub Esseker:
Odličan rezultat je ostvario natjecatelj Petar Gudelj koji je u kategoriji kadeta +70 kg osvojio 3. mjesto. Petar je odlično odradio dva meča do polufinala u kojem je također stekao početnu prednost međutim u drugom dijelu meča su došle do izražaja posljedice dvotjedne izolacije te nije izdržao meč u potrebnom ritmu tako da je suparnik uspio preokrenuti rezultat i otići u finale.

Petar se ipak nakon poraza u pauzi od desetak minuta uspio oporaviti i glatko dobiti repasažni meč za treće mjesto.

U kategoriji U21 do 84 kg je nastupio Borna Gudelj koji je branio broncu u toj kategoriji. Borna je u dobro ušao u natjecanje i držao meč pod kontrolom do zadnjih par sekundi i rezultata 6 : 6 s prednošću prvog poena kada je u klinču dosuđen „nevidljivi“ poen koji je suparnika odveo u drugi krug u kojem je poražen te ni Borna nije dobio mogućnost repasaža.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: