Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja, vol. 5/21 "Noviteta u Knjižnici ne nedostaje" [nagradno darivanje je završeno]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.05.2021. 20:02 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja, vol. 5/21 "Noviteta u Knjižnici ne nedostaje" [nagradno darivan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redovito pristizanje novih naslova u našoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek nikada nije bio problem. Dapače, svi oni koji imaju volje nešto pročitati u GISKO-u mogu pronaći nešto za sebe. Nacionalna je produkcija zadovoljavajuća, a Knjižnica uredno prati ritam izlaženja novih naslova koji u kratkom roku budu dostupni korisnicima za posudbu. I ovoga puta predstavljamo samo dio noviteta koji su već u ovim trenutcima dostupni na policama Knjižnice.

[klik za uvećanje]


Za početak Nemirna krv, kriminalistički roman J. K. Rowling objavljen pod pseudonimom Robert Galbraith. Peti roman o Strikeu i Robin, najupečatljiviji je i najuzbudljiviji dosad. Čudesno zapetljan, ostavit će vas bez daha. Privatni istražitelj Cormoran Strike u posjetu je obitelji u Cornwallu, kad mu se za pomoć obrati žena čija je majka, Margot Bamborough, nestala u nerazjašnjenim okolnostima 1974…. Psihološki triler Kći kralja močvare čudesna je priča o mladoj ženi koja na kocku stavlja sve kako bi ulovila opasnog bjegunca koji je obilježio njezinu prošlost i prijeti joj krađom budućnosti… Roman je proglašen najboljim trilerom 2017.. Trinaest razloga Jaya Ashera još je jedan triler koji je postao miljenik i publike i kritike, pokrenuvši javnu raspravu o iznimno osjetljivoj i presudno važnoj temi samoubojstva među mladima. Ova posebna knjiga mjesecima se nalazila na prvim mjestima svih relevantnih top-ljestvica i dobitnica je niza uglednih književnih nagrada. Skrivene namjere napisali su Greer Hendricks i Sarah Pekkanen. Jessica Farris mlada je žena kojoj je potrebna dodatna zarada pa se prijavljuje za sudjelovanje u znanstvenom istraživanju na njujorškom sveučilištu pod vodstvom psihijatrice, doktorice Shields. Uhvaćena u mrežu prijevare i ljubomore, ubrzo shvaća da neke opsesije mogu postati smrtonosne… Slom Jean Hanff Korelitz roman koji su autori serije Male laži adaptirali u originalnu HBO-ovu seriju s Nicole Kidman, Hughom Grantom i Donaldom Sutherlandom u glavnim ulogama. Ako niste gledali, pogledajte – ako niste čitali, pročitajte.

[klik za uvećanje]


Na mobitele svih učenika u školi stiže poziv na igru. O onima koji se ogluše na igru i ne pristanu na izazov otkrivaju se najsramotnije tajne, a oni koji pristanu smiješe se s fotografija na kojima dokazuju da su izazov obavili. Psihološki triler Kobna igra Karen M. McManus zvuči baš zabavno, zar ne? Nizozemska kuća Ann Patchett povijesni je roman, raskošna i potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom; roman o obitelji, gubitku i ljubavi. Autor proslavljenog romana Umrijeti u proljeće Ralf Rothmann u Bogu onoga ljeta iznosi dojmljivu priču o ljudima kojima je rat zauvijek zatamnio dušu. Topao i dubok, povijesni roman koji je užitak čitati čak i kad govori o najmračnijim trenucima čovjekove povijesti. Sunčeva sestra šesti je nastavak Sedam sestara, epskoga serijala Lucinde Riley, prodanog u milijunima primjeraka, koji će vas povesti na čarobno putovanje od Manhattana do veličanstvenih afričkih savana. Otkrijte sebe u srcu povijesti. I za kraj ovog bloka jedan ljubavni roman. Međunarodni bestseler Marca Missirolija Vjernost emocionalan je bračni roman čija je radnja smještena u ulice, zgrade, domove današnjeg Milana i koji traži odgovor na univerzalno pitanje: možemo li biti vjerni sebi, a da ne izdamo ljude koje volimo?

[klik za uvećanje]


Današnji zadnji blok čine četiri društvena romana i na kraju naslov koji progovara o duhovnom životu. Nagrađivani roman Igra sjena Josepha O’Connora zadivljujući je portret Londona osvijetljenog plinskim svjetiljkama, treptavog od siline života. O’Connorov nestvarno lijepi ukradeni pogled na zlatno doba viktorijanskoga kazališta i njegove najsjajnije protagoniste najmoćniji je kada čitatelja uvodi u njihove najdublje i najmračnije sjene. Čitač iz vlaka u 6:27 Jean-Paul Didierlaurent roman je o snazi literature, o njezinoj moći da nas spasi iz najnemogućijih situacija i pruži nam utjehu. Nastaje na najčudnijim mjestima koja za autora predstavljaju pravo iskušenje, ali onda postaje i lijek svima kojima mijenja život i odvodi ih na nove, sretnije puteve. Žene drage srcu mom Isabele Allende knjiga je o nestrpljivoj ljubavi, dugom životu i dobrim vješticama. Isabel Allende razmatra vlastita iskustva sa seksizmom, ali i priče drugih žena koje su muškarci ugnjetavali. Tko su žene kojima se najviše divi? Što žene žele? Kakvu svijetu težimo i kakve on žrtve od nas traži? Sedam praznih kuća je u knjizi Samante Schweblin, i svaka nosi priču. Čitajući ih, u njima ćemo prepoznati – ili u njih unijeti? – ljubav i nasilje, ludilo i strast, uspomene i zaborav, nježnost i strah. Sve ono što u svojim kućama čuvamo, sve što pripada samo nama. Razmišljaj kao redovnik Jaya Shettya svakodnevne su vježbe za svrhovitost i smirenost uma. Jay Shetty, zvijezda društvenih medija i voditelj popularnog podcasta On Purpose, svevremensku mudrost s kojom se upoznao kao redovnik oblikuje u svakodnevne praktične korake. U ovoj nadahnutoj i osnažujućoj knjizi Shetty se poziva na vrijeme koje je proveo kao redovnik da bi nam pokazao kako raščistiti put do našeg potencijala i moći.


Nagradno darivanje
Portal Osijek031.com & GISKO poklanjaju knjigu Zabranjeno živjeti!/Maria Lazar vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031&GISKO poklanjaju knjigu "Zabranjeno živjeti!"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradno darivanje je završeno, a sretna dobitnica je: Ena Lutring

Dobitnica će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih darivanja na portalu Osijek031.com!



Tekst: Đelo od Gisko (Srđan Lukačević)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: