Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka cvjetna priča – "Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2021. 9:44 
Naslov:  Osječka cvjetna priča – "Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet"
Od 08.05.2021. 8:00 do 09.05.2021. 7:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[FOTO] Najljepša cvjetna priča u Osijeku


Festival cvijeća u Osijeku, manifestacija je koju od 2017.godine organiziraju zajedno Grad Osijek i TZ grada Osijeka. Manifestacija se tradicionalno odvija drugog vikenda u svibnju, kako bi se njome ujedno obilježio i majčin dan.

Cvijeće je oduvijek imalo značajnu ulogu u ljudskoj povijesti i kao takvo služilo je kao inspiracija mnogim umjetnicima i kreativcima. Iz tog razloga, osim klasičnog izlagačkog programa koji je sastavni dio svakog festivala cvijeća, naš osječki ima jednu posebnu priču gdje u kreiranju zabavnog i edukativnog programa sudjeluju učenici srednjih strukovnih škola te razne udruge.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost realizacije Festivala u punom smislu, Grad Osijek i TZ grada Osijeka odlučili su se kroz Osječku cvjetnu priču i slogan „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“ pružiti podršku učenicima Glazbene škole Franje Kuhača, Obrtničkoj školi, Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističkoj školi kako bi se prezentirali kroz svoje cvjetne uratke i na jedan vikend uljepšali Park kralja Stjepana Držislava.

Tako će naši sugrađani i gosti moći, uz preporuku pridržavanja svih epidemioloških mjera, 08. i 09. svibnja 2021., prošetati parkom i fotografirati se na posebno uređenim foto pointovima, zasladiti se cvjetnim kolačićem koji su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, pogledati mini izložbu osječkih parkova u suradnji s Muzejom Slavonije Osijek, uživati u cvjetnim figurama udruge za promicanje kulture plesa Shine te uživati u predivno uređenoj i osvijetljenoj fontani za čiji je aranžman zadužena aktualna prvakinja Republike Hrvatske u floristici gđa. Suzana Lonjak.

U sklopu Osječke cvjetne priče ljepotama i povijesnom značaju osječkih parkova, kroz posebno za njih organizirano turističko vođenje, svjedočila je i grupa stranih studenata koji putem programa međunarodne razmjene trenutno borave u Osijeku.

Njihov promo film, uspomene s prethodnih festivala cvijeća, te ostale zanimljive kadrove svakako potražite na displayu koji će uz laganu glazbu upotpuniti cijelu atmosferu.

U nadolazećem vikendu uživajte u cvijeću, okružite se najdražim primjercima i podučite svoje najmlađe važnosti povezivanja s prirodom. „Čuvajte cvijet, uljepšajte svijet“


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: