Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Konferencija Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2021. 11:12 
Naslov:  Konferencija Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije
04.05.2021. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u utorak, 4. svibnja 2021., s početkom u 12.00 sati u Čepinu (restoran Crna svinja, Ovčara 3), održat će se konferencija Fight&Win.

Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na konferenciji će razmijeniti mišljenja, razgovarati o izazovima, osobito u doba pandemije, i potrebnim koracima za njihovo rješavanje.

Organizatorica konferencije, zastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI), Posebnog odbora za borbu protiv raka (BECA) te neformalne skupine zastupnika MEPs Against Cancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi.

Svojim radom u okviru Odbora ENVI i BECA zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije.

Cilj konferencije je podići svijest građana o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticati razmjenu iskustava u svrhu informiranja i edukacije.
Na konferenciji će uz zastupnicu Glavak sudjelovati posebna savjetnica ministra zdravstva prim. Vera Katalinić-Janković, dr. med. te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

U panel-raspravama izlaganja će održati predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., zatim ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med., predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ivan Ćelić.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: