Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvorena Višnjica - park za kućne ljubimce u Višnjevcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.04.2021. 13:06 
Naslov:  Otvorena Višnjica - park za kućne ljubimce u Višnjevcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je na „bentu“ (nasip uz Staru Dravu) na kraju Ulice Lugarski put II u Višnjevcu otvoren park za kućne ljubimce u čijoj izgradnji su sudjelovali učenici Osnovne škole Višnjevac.

Ovaj projekt započeo je prije dvije godine s tadašnjim učenicima Građanskog odgoja i obrazovanja, osmašima generacije 2019./2020. OŠ Višnjevac, koji su osmislili ovu hvalevrijednu ideju i maštoviti nacrt projekta, ali ga zbog Covid pandemije nisu uspjeli dovršiti i predstaviti. Tako su ove godine projekt realizirali njihovi „nasljednici“ Građanskog uz podršku svojih vršnjaka i svih učenika škole, njihovih roditelja, kao i svih djelatnika OŠ Višnjevac.

Iako je pandemija koronavirusa mnogo toga poremetila, učenici Građanskog odgoja i obrazovanja OŠ Višnjevac pronašli su način i postali primjer drugim mladima kako održati fizičko i mentalno zdravlje mladih u doba pandemije. Pokazali su to kroz više projekata za opće dobro lokalne zajednice, mladih i ostalih mještana Višnjevca. Tako su osmislili: projekt pomoći djeci u vrtićima da upoznaju školu; projekt građanske solidarnosti s mještanima te posljednji i najveseliji projekt – izgradnja parka za kućne ljubimce u zajednici kojega su nazvali Višnjica.



Odličnu suradnju i pomoć dobili su od članova Vijeća mjesnog odbora Višnjevac, Mirka Ivkovića i Ivana Barišića, koji su dogovorili lokaciju i ishodili dozvolu te organizirali postavljanje ograde, dok su učenici zajedno s domarima škole, učenicima sedmašima i nastavnicom-voditeljicom GOO-a Silvijom Vukašinović, izradili i obojali interakcijske sprave i klupe unutar parka.

Natpisne ploče za park koje su danas postavljene pomogli su izraditi i donirati Zadruga NEOS i “Čarobni tim“, a učenici su prodajom keramičkih predmeta (koje su izradili učenici 5. -8. razreda na likovnom) prikupili novac za kupnju dodatnih materijala za Doggy-park Višnjica.

U svemu oko edukacije i uređenja parka pomogla je i njihova sumještanka Alemka Medak, dreser pasa, koja je nadzirala sve aktivnosti te održala predavanje za učenike i mještane o važnosti parka i interaktivne edukacije kućnih ljubimaca.



Pored otvorenja novog parka, organizirana je i eko-akcija čišćenja prirode u lokalnoj zajednici kako bi posjetiteljima za blagdan rada - 1. svibnja ukazali na važnost ekološki održivog izletišta u zajednici. Učenici su tom prilikom javno zamolili sve mještane i posjetitelje da okoliš održavaju čistim.



Marljivim radom učenici GOO pokazali su kako se može stvoriti ugodno životno okruženje u lokalnoj zajednici izradom projekata s kojima su došli i do državnog natjecanja.

Ispred portala Osijek031 čestitamo osnovnoškolcima Višnjevca, ponosni smo na njih i od nas dobivaju čistu peticu za trud i zalaganje!

[klik za uvećanje]




Tekst: Osijek031.com
Foto: MO Višnjevac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: