Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine uložila 4,4 milijuna kuna u Općinu Antunovac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2021. 13:50 
Naslov:  Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine uložila 4,4 milijuna kuna u Općinu Antunovac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija provela je na području Općine Antunovac dva projekta energetske obnove javnih zgrada, i to zgrada Područne škole Ivanovac i Ambulante Antunovac, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Obnovljene zgrade obišao je danas župan Ivan Anušić.

Općina Antunovac već godinama uspješno realizira svoje projekte, posebno kroz fondove Europske unije, a dio naravno i uz Osječko-baranjsku županiju koja je u protekle četiri godine uložila ukupno 4,4 milijuna kuna. Jedan od najznačajnijih projekata je energetska obnova školske zgrade u Ivanovcu, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, ali i zajedničko sufinanciranje besplatnog školskog obroka s Općinom te ulaganja kroz projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području cijele županije“, istaknuo je župan.

Anušić je dodao kako je u planu uskoro izgraditi sportsku dvoranu u Ivanovcu za koju je Općina pripremila projektnu dokumentaciju. Škola u Ivanovcu ima 70-ak učenika u četiri razredna odjela i jedna su od najbrojnijih područnih škola u Hrvatskoj, pa im je i potreba za dvoranom velika kako bi djeca konačno dobila primjeren prostor za izvođenje nastave tjelesnog odgoja, osobito u zimskim mjesecima.



Općina će financirati izradu projektne dokumentacije za izgradnju dvorane u Ivanovcu, a potom će u iznosu 50-50 posto sufinancirati njezinu izgradnju s Osječko-baranjskom županijom.

Još jedan važan projekt na području općine je izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra Jezero u Antunovcu. Vrijednost planiranih investicija je oko 20 milijuna kuna, cijeli posao podijeljen je u tri faze, a ovih dana je započela prva faza.



Kao dio projekta do sada je izgrađena pješačko-biciklistička staza i napunjeno je jezero, a u suradnji s OBŽ-om uskoro će biti postavljeno i sportsko igralište. Slijedi ozelenjavanje cijelog područja, a u narednih četiri ili pet godina u Općini očekuju potpuno dovršenje cijelog projekta.

U budućnosti je planirano i da Županijska uprava za ceste županijsku cestu u Ivanovcu presvuče novim slojem asfalta, kao i postavljanje semafora u Dugoj ulici u Ivanovcu za sigurniji prelazak ceste mještana - naglasio je načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: