Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatska pošta postavlja paketomate diljem Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2021. 13:19 
Naslov:  Hrvatska pošta postavlja paketomate diljem Hrvatske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Hrvatska pošta ovih dana postavlja paketomate u gradovima diljem zemlje, čime će olakšati dostavu robe koju građani kupuju putem interneta ili šalju jedni drugima.

Paketomati su novi način za dostavu paketa koji je HP uveo u sklopu golemih ulaganja od 100 milijuna eura radi modernizacije svojih usluga.

Riječ je o autonomnim i automatiziranim uređajima koji se sastoje od pretinaca različitih dimenzija. Paketomat korisnicima omogućuje da sami šalju pakete kada i gdje im to najviše odgovara te da ih preuzmu kada im najviše odgovara na lokaciji koju sami odaberu.

Korištenje paketomata je potpuno besplatno, a svoje pakete možete preuzeti jednostavnije nego ikada i to 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Naručena roba moći će se ostaviti i u paketomatu, a kupci će imati priliku podignuti je sami uz pomoć koda dobivenog putem mobitela koji otključava ladicu.

Nakon što primatelju SMS porukom stigne kod za preuzimanje paketa, on mora otići do paketomata, na ekranu unijeti dobiveni kod nakon čega se otvori pretinac iz kojeg preuzme pristigli paket.

Slično je i kod slanja paketa. Na internetskoj stranici Hrvatske pošte dobijete kod s kojim odete do paketomata, otvorite pretinac i ubacite paket.

Uz postavljanje paketomata, HP uskoro pokreće i novi samouslužni portal koji će primateljima dati mogućnost upravljanja pošiljkama te će korisnici svoje pakete moći preusmjeriti ovisno o lokaciji koja im u tom trenutku najviše odgovara. Korisnik će tako moći sam odlučiti hoće li pošiljku preusmjeriti u najbliži paketomat, u neki od poštanskih ureda u Hrvatskoj, ili će pričekati da mu ga dostavi poštar.

Korisnici će paketomate moći koristiti i za povrat robe kupljene putem e-trgovina.

Najveća dopuštena masa paketa koju možete odložiti u paketomat iznosi 30 kilograma.

Ovaj trend već je neko vrijeme vrlo popularan u zemljama EU-a te je izvrsno prihvaćen među korisnicima, pogotovo onima koji žive užurbanim ili dinamičnim načinom života, zato što postavljanje paketomata znači da više nećemo ovisiti o terminu koji nam dostavljač odredi, nego ćemo sami birati na koji način i kad ćemo preuzeti pošiljku.

Kako kažu u HP-u, plan je do kraja svibnja u cijeloj Hrvatskoj postaviti oko 150 paketomata, a do kraja iduće godine taj će se broj dvostruko povećati, na 300.

Detaljne uvjete korištenja paketomata možete pronaći dolje u tekstu.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Posta.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.04.2021. 19:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tisak je prije par godina postavio mrežu paketomata i nakon kratkog vremena ih povukao, navodno zbog neisplativosti. Vidjet ćemo hoće li Pošta imati više više sreće, tj. jesu li izvukli kakve pouke iz iskustva Tiska.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: