Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Baranjski Deer&Bike razbio mit o ravnoj Slavoniji i Baranji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2021. 18:20 
Naslov:  Baranjski Deer&Bike razbio mit o ravnoj Slavoniji i Baranji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jubilarni 5. Deer&Bike u Baranji privukao je do sada rekordan broj biciklista iz svih krajeva Hrvatske.

Nakon žege i sparine, vlažne zemlje i blata, vjetra i tmurnih oblaka koji su krasili prošle biciklijade, jubilarni 5. Deer & Bike održao se u subotu 24. travnja u Dražu po idealnom proljetnom vremenu.

[Foto: Josipa Glavurdić]


Sunce je pratilo bicikliste cijelom rutom dužine 50 kilometara, natkrivajući podunavske šume, baranjske surduke i prtene puteve Planine, sve do nezaboravnog zalaska na plaži u Dražu. Gotovo stotinu biciklista iz svih dijelova Hrvatske (Dalmacija, Istra, Zagreb, Srijem, Varaždin i dr.) bili su podijeljeni u četiri grupe: brza, spora, kratka i srednja. I svi su razbili percepciju da su Slavonija i Baranja čista ravnica, neki ugodno, a neki zbog kondicije i neugodno iznenađeni. No, nitko nije požalio što je došao, pogotovo jer je na biciklijadi pogledom uhvaćeno 11 košuta i 1 prekrasan jelen koji je filmski pretrčao između dvije grupe biciklista. Kada tome dodamo da su neki po prvi puta bili na Dunavu, ušli u baranjski gator ili uživo čuli gajde, doživljaj je potpun. Start biciklijade nalazio se u Dražu, na jedinom hrvatskom križanju europskih biciklističkih ruta – Eurovela, točnije Eurovela 6 (Dunav) i Eurovela 13 (Željezna zavjesa). Posebnost ove biciklijade je što se rute odnose na poljske puteve što kroz šumu, brdo ili polje čime se razlikuje od drugih rekrativnih događanja. Biciklijadu je podržala Općina Draž i Turistička zajednica općine Draž.

Svake godine sve više raste potražnja za ovakvom vrstom aktivnog sadržaja u prirodi što je samo pokazatelj da događanje treba prerasti u pravi turistički proizvod. U tome smjeru i idemo jer vidici i surduci Banskog brda u Baranji oduševe zaista svakog turista“ – kaže Mislav Matišić, organizator biciklijade.

Udruga Karašicka Republika nastavlja s organizacijom manjih događanja unatoč pandemiji. Neslužbeno doznajemo kako će se iduće Landranje baranjskom Planinom ponoviti sredinom svibnja, dok će u istom mjesecu biciklisti moći uživati u vožnji Mostovima okruga Karašice obilježavajući tako Međunarodni dan Karašice. U planu udruge je organizacija sve većeg broja biciklijada kroz sekciju unutar udruge – ciklo klub KaraBic!

[Foto: Nenad Milić]




[Foto: Zoran Kovač]



[Foto: Matko Mance]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: