Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pravni fakultet Osijek: Okrugli stol "Europski zeleni plan"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2021. 10:02 
Naslov:  Pravni fakultet Osijek: Okrugli stol "Europski zeleni plan"
21.04.2021. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje na Pravnom fakultetu u Osijeku održat će se Okrugli stol Europski zeleni plan u okviru kojega će se predstaviti i Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku, koja je ujedno organizator Okruglog stola zajedno s Knjižnicom - Europski dokumentacijski centar PRAVOS i Informacijskim centrom Europe Direct Osijek.

Europski zeleni plan sadržava okvirni plan s mjerama za unapređenje učinkovitog iskorištavanja resursa prelaskom na čisto kružno gospodarstvo te za zaustavljanje klimatskih promjena, obnovu biološke raznolikosti i smanjenje onečišćenja. U njemu se navode potrebna ulaganja i dostupni financijski alati i objašnjava kako osigurati pravednu i uključivu tranziciju.

Što on znači za građane europske unije i kako će se provoditi na nacionalnoj razini te koji su projekti i što se čini na području zaštite okoliša i održivog razvoja u Osječko-baranjskoj županiji i Grada Osijeka s primjerima dobre prakse sudionicima će predstaviti gosti predavači:
Dr. sc. Ana-Maria Boromisa, predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Gabrijela Čurković, v. d. pročelnice, Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, Osječko-baranjska županija i Ana Nemet Đurđević, dipl.iur., voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom Grada Osijeka.

Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku osnovana je s ciljem osiguranja nužne, učinkovite i primjerene zaštite prirode i okoliša te pravne zaštite svih građana u područjima zaštite prirode i okoliša. Kroz svoj rad Klinika povezuje studente studijskih programa Pravnog fakulteta u Osijeku i druge fizičke i pravne osobe motivirane na volonterski rad i aktivizam u područjima zaštite prirode i okoliša sa svrhom razvoja novih spoznaja, vještina i etičkih vrlina kod studenata kao pretpostavke za razvoj studentskih karijera. Doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko na Katedri za upravno pravo i znanost Pravnog fakulteta u Osijeku, zamjenica voditelja Zelene pravne klinike predstavit će dosadašnje aktivnosti te buduće ciljeve Klinike.

Okrugli stol održat će se 21. travnja 2021. godine u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13 uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera kao i mogućnost sudjelovanja i preko online platform ZOOM u 17:00 sati.

Pozivaju sve zaintereseirane da se priključe.

Poveznica za ZOOM:
https://zoom.us/j/96895838219?pwd=dXMwQnBIdXZvTmZqZi9RQTRhd3lXQT09


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: