Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Općini Koška besplatni udžbenici, vrtić, obrok za sve osnovnoškolce, a studenti imaju stipendiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2021. 13:28 
Naslov:  U Općini Koška besplatni udžbenici, vrtić, obrok za sve osnovnoškolce, a studenti imaju stipendiju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Ivan Anušić danas (19. travnja 2021. godine) posjetio je Košku te obišao neke od zajedničkih investicija Općine Koška i Osječko-baranjske županije, odnosno energetski obnovljenu Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić i zdravstvenu ambulantu u Koški. Razgovarao je s načelnikom Zoranom Kovačevićem koji je govorio o najuspješnijim projektima na području ove općine te zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na čelu sa županom Ivanom Anušićem na podršci.



- U proteklih nekoliko godina na području Općine Koška provedeni su brojni projekti, od energetske obnove Područne škole u Breznici, zgrade Osnovne škole i sportske dvorane u Koški, ambulante u Koški, izgradnje dječjeg igrališta, a uključili smo se i u županijski projekt sufinanciranja stambenih kredita za koji odvajamo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava. Također, sudjelujemo u još jednom projektu zajedno s Osječko-baranjskom županijom, a riječ je o osiguravanju besplatnog obroka za sve osnovnoškolce, čime ostvarujemo zadane ciljeve u vidu podizanja infrastrukturne kvalitete i društvenog standarda. Inače, trenutno se na području Općine Koška izvode intenzivni radovi na kanalizacijskom sustavu s obzirom da smo pročistač otpadnih voda već napravili, a investicija je vrijedna oko 60 milijuna kuna. Radimo i na izgradnji javne rasvjete te bi do kraja godine trebali imati rasvjetu u svim dijelovima naše općine, a u jednom mandatu izgradimo i otprilike 20 kilometara nogostupa - rekao je Zoran Kovačević te naglasio kako je ponosan što je Koška prepoznata kao općina u kojoj su besplatni vrtić, školski udžbenici i školski pribor te prijevoz učenika, a stipendije primaju i svi studenti.



- U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija je u Općinu Koška investirala nešto više od 5 milijuna kuna. Istaknuo bih projekt energetske obnove OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, potom obnovu ambulante te projekte obnove županijskih cesta realiziranih kroz Županijsku upravu za ceste. Tu je dakako i jedan od najznačajnijih projekata naše Županije, u kojem sudjelujemo zajedno s Općinom Koška, a riječ je o besplatnoj prehrani za sve osnovnoškolce. Općina Koška je primjer na koji način se radi i upravlja ovakvim sustavom, što je na kraju i vidljivo po infrastrukturnoj uređenosti svih mjesta u općini. Nadam se da ćemo uspješnu suradnju nastaviti i u budućnosti, prije svega u razvoju novih kvalitetnih projekata - poručio je župan Anušić.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: