Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Stručno vodstvo kroz postav izložbe "Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2021. 9:44 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Stručno vodstvo kroz postav izložbe "Nastavit će se… Strip i
15.04.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Muzej likovnih umjetnosti nastavlja sa svojim programima u sklopu izložbe Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj. U četvrtak, 15. travnja 2021., kustosica Martina Gavran Španiček održat će stručno vodstvo kroz postav izložbe s početkom u 18:00 sati.

Kako bi se osigurale potrebne mjere socijalne distance i zadovoljile epidemiološke preporuke, vodstvu će moći prisustvovati deset osoba. Iz Muzeja mole zainteresirane da se prijave na vrijeme te osiguraju svoje mjesto, a to mogu učiniti putem Facebook stranice Muzeja likovnih umjetnosti ili putem e-maila [email protected].

Ulaz na vodstvo je slobodan, uz obavezno nošenje maske.

O izložbi:
Izdanje ove izložbe, nakon izlaganja u Muzeju suvremene umjetnosti pod vodstvom kustosica Jasne Jakšić i Ivane Kancir, prenosi se u Muzej likovnih umjetnosti. Izložba NASTAVIT ĆE SE… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj prati promjenu percepcije o samoj prirodi stripa čija je uloga formiranje koncepta popularne i masovne kulture. Nastajanje stripa kao medija moglo se vidjeti ranijih godina na marginama novinskih izdanja kao kombinacija teksta i slike. Strip se može shvatiti i doslovno kao materijalizacija pojma vizualne kulture.

Postav želi proširiti pogled na moguće prezentacije i promocije povijesnih ili recentnih djela, ujedno otvarajući prostor za raspravu o produkciji, najprije nekomercijalnog, autorskog stripa. Autorski strip ima ne samo umjetničku važnost, već i komunikacijski i edukativni potencijal. Također postav izložbe pokazuje strip u Hrvatskoj od tridesetih godina do današnjih dana s projekcijom njegove budućnosti kroz modele produkcije i obrazovanja, razmjene, umrežavanja i međunarodne suradnje.

Izložba će biti otvorena do 13. lipnja.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: