Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koronavirus u OBŽ: 53 novopozitivne osobe u zadnja 24 sata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2021. 9:36 
Naslov:  Koronavirus u OBŽ: 53 novopozitivne osobe u zadnja 24 sata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 363 uzorka od kojih je 53 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 30 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (24) na području grada Osijeka, zatim sedam na području Đakova, po dvije na području Belog Manastira, Čepina, Darde, Erduta, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bizovca, Čeminca, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Semeljaca, Strizivojne i Šodolovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 115 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 68 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.141 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili četiri kršenja. Naime, na MCGP Duboševica za dvoje rumunjskih državljana i jednu švedsku državljanku te na MCGP Erdut za jednog državljanina Srbije provjerom je utvrđeno da su prekršili odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer nisu na vrijeme napustili RH (tranzit). Izdani su im prekršajni nalozi.

Obavili su i 186 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 32 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u ugostiteljskim objektima, 11 u prodavaonicama i 4 u trgovačkim centrima), a nisu utvrdili nepravilnosti. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.



Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: