Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Davor Forgić više nije direktor Zračne luke Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2021. 8:55 
Naslov:  Davor Forgić više nije direktor Zračne luke Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Davor Forgić više nije direktor Zračne luke Osijek. Forgić je u rujnu 2017. godine preuzeo upravljanje ovom hrvatskom zračnom lukom, nakon što je istom pet godina upravljao Domagoj Marinić.

Davor Forgić bio je jedan od dvojice kandidata za poziciju direktora, a radilo se o natječaju u kojem uvjet nije bio da osoba ima radno iskustvo u avioindustriji, što je samo po sebi poprilično bizarno. Podsjećamo, Forgić je bio direktor prodaje u Belju, ranije je radio u Ledu, a na direktorsku poziciju Zračne luke Osijek došao je bez dana radnog iskustva u avioindustriji.

Zračna luka Osijek ove će godine, očigledno, biti bez redovnih međunarodnih linija. Naime, još 2017. godine Ryanair se povukao iz ove zračne luke zbog nagomilanih dugova, Wizz Air je u proljeće 2019. godine ukinuo liniju prema Baselu, a za ovu godinu u najavi trenutno nema ni linije Eurowingsa prema Stuttgartu.

Osijek trenutno ima najavljene jedino domaće linije Croatia Airlinesa i Trade Aira (pod PSO programom), a u ovu će zračnu luku uskoro stići nova osoba, vršitelj dužnosti, također bez dana radnog iskustva u ovoj specifičnoj industriji.

Republika Hrvatska je 55-postotni vlasnik Zračne luke Osijek, Grad Osijek ima 25 posto, a Osječko-baranjska županija 20 posto udjela u vlasništvu.



Iako je neupitno da bi Osijek trebao biti povezan s određenim europskim odredištima, osobito onima u kojima živi veći broj iseljenika iz Slavonije i Baranje (Irska, Njemačka i Velika Britanija), isto nije moguće bez potpore države, Hrvatske turističke i lokalne zajednice. Ryanair se sigurno neće vratiti u Osijek dok potraživanja ne budu podmirena, uz to, fokus ovog avioprijevoznika sada je usmjeren ka 216 kilometara udaljenom Zagrebu, pa će sljedeći direktor ove zračne luke morati pokucati na vrata nekih drugih kompanija.

U ljetnom redu letenja ove godine Zračna luka Osijek povezana je samo s domaćim zračnim lukama - Zagrebom, Rijekom, Pulom, Splitom i Dubrovnikom. Osim direktnih letova Croatia Airlinesa prema Splitu i Dubrovniku, do navedenih je odredišta moguće putovati i Trade Airom, no sa zaustavljanjem u Puli odnosno Rijeci.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iz navedenog grafikona je vidljivo kako promet u ovoj zračnoj luci varira u posljednjih 10 godina.


U 2018. godini Osijek je prihvatio i otpremio nešto više od 66.500 putnika, u toj godini prema Klisi su, uz redovne linije Trade Aira i Croatia Airlinesa unutar Hrvatske, prometovali zrakoplovi Eurowingsa (Köln i Stuttgart) i Wizz Aira (Basel).

U nedjelju, 11. travnja, Croatia Airlines odradila je prvi let na liniji Split - Osijek - Split u ovoj godini, dok je prvi najavljeni let na liniji Dubrovnik - Osijek - Dubrovnik zakazan za ponedjeljak, 19. travnja. Trade Air uredno prometuje na linijama iz Osijeka kroz cijelu godinu.



Tekst: Croatianaviation.com
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Thalassa
Offline
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2021. 11:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako se stvari sada pokrenu onda neka je došlo do promjene, ovo je strašno da od 2017 sve stoji i bez rezultata

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: