Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Danas počinje Europsko veslačko prvenstvo u Vareseu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2021. 8:22 
Naslov:  Danas počinje Europsko veslačko prvenstvo u Vareseu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 9. do 11. travnja 2021., u talijanskom gradu Vareseu, odnosno na jezeru Lago Varese, 55 kilometara sjeverno od Milana, održava se Europsko veslačko prvenstvo. Hrvatsku će predstavljati 11 veslačica i veslača, među kojima su i Iktusovi David Šain te Patrik i Anton Lončarić. Podsjećamo kako je Šain u dublu s Goranom Mahmutovićem iz Mornara, dok su braća Lončarić dio četverca bez kormilara uz Ivana Pitona i Marka Ukropinu iz Mladosti.

Prve će na stazu sestre Ivana i Josipa Jurković čija kvalifikacijska utrka u dvojcu bez kormilara počinje u 10,16 sati. Nakon njih nastupit će braća Sinković u muškoj konkurenciji dvojca bez i to u 10,36 sati. David Šain i Goran Mahmutović imaju brojnu konkurenciju (ukupno 24 posade), a njihova kvalifikacijska utrka počinje u 11,01 sati. Izravan prolaz u polufinale osiguran je samo za pobjednike u skupinama, a svi drugi će ići u repasaž. Šaina i Mahmutovića u kvalifikacijskoj utrci očekuju predstavnici Rusije, Rumunjske, Irske, Italije i Moldavije. Braća Lončarić, Piton i Ukropina nastupit će u 12,10 sati u kvalifikacijskoj utrci. U snažnoj su skupini s Velikom Britanijom, Poljskom i Rusijom, a tri posade plasirat će se izravno u polufinale. Posljednji od hrvatskih predstavnika, skifist Damir Martin, na stazu će u 12 sati i 35 minuta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.



Hrvatski sportaši uz trenere, izbornika i fizioterapeuta u Varese su doputovali u srijedu navečer, danas su upoznavali stazu i “uštimavali” zaveslaje te odradili posljednje treninge. Nadaju se kako će ih poslužiti i lijepo vrijeme iako prognoze najavljuju vjetrovito i kišovito natjecanje. Ekipu četverca bez kormilara s trenericom Jasminkom Kraljević-Čolić danas je posjetio i hrvatski konzul u Milanu, doktor Stjepan Ribić koji im je poželio sreću na natjecanju i obećao kako će pratiti utrke svih hrvatskih posada tijekom Europskog prvenstva.

Ovogodišnje Europsko veslačko prvenstvo u Vareseu okupit će 629 natjecatelja iz 35 država. Najbrojnija je konkurencija u muškim skifovima jer će se pojaviti predstavnici 26 zemalja. Svi se sudionici moraju pridržavati strogih epidemioloških mjera i bez negativnog rezultata na PCR testiranju sudionici nisu mogli ni otputovati u Italiju. Natjecanja počinju u petak, 9. travnja u 9 sati kvalifikacijskim utrkama, polufinalne su utrke u subotu, a nedjeljne finalne utrke trebale bi početi u 9:55 sati. Finalne utrke moći će se pratiti i uživo na stranici www.worldrowing.com.

I jedna zanimljivost – europsko veslačko prvenstvo jedno je od najstarijih europskih natjecanja i održava se od 1893. godine. Gotovo svake godine održavalo se do 1973., kada je spojeno sa svjetskim prvenstvom. Na veslački kalendar ponovno je vraćeno kao samostalno natjecanje 2007. godine.



Tekst i foto: VK Iktus

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: