Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar za socijalnu skrb Osijek o smrti dvomjesečne djevojčice: sve je napravljeno po pravilima struke

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.04.2021. 12:46 
Naslov:  Centar za socijalnu skrb Osijek o smrti dvomjesečne djevojčice: sve je napravljeno po pravilima stru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Osijek je ovih dana potresla vijest o smrti dvomjesečne djevojčice koja je preminula na Uskrs na skrbi u Centru za pružanje usluga u zajednici – Klasje.

Tim povodom ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku Ivka Kaurinović i ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici – Klasje Miranda Glavaš-Kul održale su tiskovnu konferenciju vezano uz slučaj preminule djevojčice.

Kaurinović je iznijela kronologiju događaja koji su doveli do tragične smrti. Mala Aurora rođena je dva mjeseca prerano, kao neuro rizično dijete zbog nesuradnje majke za vrijeme trudnoće čime je ona dovela u opasnost svoje i zdravlje djeteta.



Zbog toga je stručni tim KBC-a Osijek, kada je došlo vrijeme za otpust djeteta, dao preporuku da se ono umjesto u biološku obitelj privremeno smjesti u Centar Klasje gdje postoji natalni odjel s 24-satnom brigom i skrbi za malenu djecu te gdje se dijete može intenzivno pratiti.

Centar za socijalnu skrb je 10. ožujka uputio dopis Općinskom sudu u Osijeku tražeći privremeno izuzeće Aurore iz obitelji te smještaj u Centar Klasje, što je sud odobrio rješenjem od 12. ožujka kojim se određuje jednomjesečni smještaj u toj ustanovi uz mogućnost produljenja ako to djetetovo zdravstveno stanje bude zahtijevalo.

Govoreći o samoj fatalnoj noći, Glavaš-Kul je navela kako je dežurna medicinska sestra tijekom noćnog obilaska primijetila da mala Aurora ne diše. Odmah je pozvala hitnu pomoć te je pokušala reanimirati dijete, no niti ona niti djelatnici Hitne nisu u tome uspjeli. U Centar Klasje potom su pozvani i policija te Državno odvjetništvo koji su obavili očevid.

Voditeljice Centra istaknule su kako je Aurora uredno napredovala tijekom svog boravka u Klasju, dobivalo je na težini, a tijekom boravka organizirana su i četiri zdravstvena pregleda koji su ukazivali na djetetovo zadovoljavajuće stanje. Također, tijekom djetetovog boravka u Klasju nisu uočeni nikakvi simptomi ili sumnje u njezino zdravlje jer, kako je pojasnila Glavaš-Kul, svaka takva sumnja rješava se žurno i bez odlaganja.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb izvijestila je nadležno ministarstvo o svemu, no za sada nema naznaka da će ministarstvo poslati inspekciju da rasvijetli što se točno dogodilo. Po njezinim riječima, Centar je postupao potpuno u skladu sa strukom i propisima.

Kaurinović i Glavaš-Kul još su jednom izrazile sućut obitelji djeteta, istaknuvši kako o točnom uzroku Aurorine smrti ne mogu govoriti jer Centar nije dobio obdukcijski nalaz.





Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Bebu oduzeli roditeljima i smjestili je u dom: na Uskrs je preminula

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: