Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Horor Uskrs: Preminula pretučena dvogodišnja djevojčica, majci prijeti do 15 godina zatvora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.04.2021. 11:13 
Naslov:  Horor Uskrs: Preminula pretučena dvogodišnja djevojčica, majci prijeti do 15 godina zatvora
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I dok je većina nas slavila najveći kršćanski blagdan, Uskrs, u Klaićevoj bolnici u Zagrebu na sam blagdan prestalo je kucati srce male djevojčice.

Kako su izvijestili svi nacionalni mediji, riječ je o pretučenoj dvogodišnjoj djevojčici iz Nove Gradiške koju je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala udarajući je šakama po glavi i tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i tijela nakon čega je u teškom stanju prevezena u Zagreb gdje se danima borila za život, no ubrzo je pala u komu, a naposlijetku i preminula, unatoč nadljudskim naporima liječnika.

Roditeljima djevojčice jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Majku se isprva teretilo za kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede, no nakon što je djevojčica preminula, ŽDO Slavonski Brod objavilo je kako će se optužbe za majku prekvalificirati u kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, za koje je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Drugooptuženi otac tereti se za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. On je ranije već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te za zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svoje četvero djece - jednim dečkićem i tri djevojčice.

Slučaj preminule djevojčice šokirao je cijelu zemlju zbog svoje okrutnosti, ali je ponovno upozorio i na pitanje odgovornosti socijalnih radnika i njihovih teških propusta, obzirom da je roditelje pokojne djevojčice nadzirao Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Ako u ovom tragičnom slučaju postoji nešto dobro, onda je to činjenica da bi jedan ugašeni život mogao spasiti nekoliko drugih. Naime, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici potvrdio je jučer da će organi preminule djevojčice biti donirani. Iako su roditelji djevojčice u pritvoru, potpisali su suglasnost za doniranje organa.

Prema Zakonu o presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja, slijedi prijava darivatelja u informatički sustav Eurotransplanta putem kojeg se dodjeljuju prijavljeni organi darivatelja pacijentima na listi čekanja. Organi tragično preminule djevojčice mogu spasiti čak četiri druga dječja života kroz doniranje srca, jetre i oba bubrega.

Počivaj u miru malena djevojčice.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: