Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Indijski veleposlanik Raj Kumar Srivastava iskazao poseban interes za osječki IT sektor

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.04.2021. 12:16 
Naslov:  Indijski veleposlanik Raj Kumar Srivastava iskazao poseban interes za osječki IT sektor
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava boravio je u četvrtak u Osijeku, a u nastupni posjet primila ga je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima.

Glavne teme razgovora bile su razvoj turizma na području grada Osijeka, a poseban interes Njegova Ekscelencija iskazala je za temu novih tehnologija i osječkog IT sektora. Svoj petodnevni boravak u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji stoga će nastaviti obilaskom IT parka i posjetom Osijek Software Cityu.

Predstavili smo gospodarske potencijale Osijeka, koncentrirajući se na naše dvije industrijske zone, Eko-industrijsku zonu u Nemetinu i IT park. Dogovorili smo i daljnju suradnju na privlačenju indijskih turista kojih je u Hrvatskoj na godišnjoj razini oko 70 tisuća – kazala je zamjenica Gamoš.

Zahvalni smo na ovoj suradnji kojom će dio indijskih posjetitelja doći i u naš grad te iskusiti neke od bogate ponude grada Osijeka – od glazbenih, kulturnih i sportskih događaja do cikloturizma, eno-gastro turizma te predivne povijesne baštine koju imamo u Osijeku – dodala je Gamoš.

Veleposlaniku su predstavljene i gospodarske mjere kojima Grad Osijek potiče razvoj i jačanje poduzetništva, kao i socijalne mjere usmjerene prema najranjivijim skupinama građana Osijeka. Uz to, veleposlanik je istaknuo zanimanje za ostvarivanjem suradnje na područjima demografije, demokracije i nacionalne raznolikosti.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: