Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ekološki opasan građevinski otpad s osječkog kampusa odbačen u prirodu kod Podgorača?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2021. 12:09 
Naslov:  Ekološki opasan građevinski otpad s osječkog kampusa odbačen u prirodu kod Podgorača?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Divlji deponiji odavno nisu novost i protiv toga se i država i lokalne jedinice samouprave bore kako mogu i znaju, no prizor koji su jučer ugledali stanovnici Podgorača prizor je kakav ne biste vjerovali da je moguć u jednoj uređenoj zemlji Europske unije: voda u kanalu poplavila je od boje koja je iscurila iz kanti, a tlo je dobilo ljubičastu boju, izvještava Slavonska televizija.

Otpad koji predstavlja potencijalnu ekološku opasnost do sada nismo navikli viđati u prirodi, odbačenog uz cestu, kanale i plodna polja. Načelnik općine Goran Đanić odmah po dojavi je izišao na teren s vatrogasnom ekipom te je izrazio nevjericu i duboko nezadovoljstvo zatečenim.

Tu su kante s bojama, glet mase, impregnacije, azbestne ploče... Ja ne mogu vjerovati da se ovo događa danas, 2021. godine. Da si gradilište jedne ugledne ustanove iz Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka dopusti da ovo završi kod nas, u Podgoraču“.

Đanić se referira na papire koji su odbačeni zajedno s otpadom, a po kojima je riječ o ostacima s osječkog kampusa, konkretno ostacima od izgradnje Studentskog paviljona. Na njima se nalazi i popis stvari koje je trebalo zbrinuti, a koje na prvi pogled odgovaraju onome što je pronađeno kod Podgorača.

Ne mogu vjerovati da si firme, poput ove dvije iz Zagreba (H-Grad d.o.o.) i Slovenije (Pomgrad d.d., Murska Sobota) mogu dopustiti da otpadni građevinski materijal dovedu i odbace ovdje. Mislim da bi odgovorne osobe iz ove dvije firme trebale odgovarati za ovo, kao i osoba zadužena za nadzor, nadzorni inženjer koji je morao potpisati da je otpad propisno zbrinut“.

Čanić kaže kako očekuje brzu reakciju policije, ali i tvrtki čiji je ovo otpad. Općina će o svom trošku danas početi s uklanjanjem otpada što bi, prema prvim procjenama, moglo koštati oko 100.000 kuna, a nadaju se kako će troškove u konačnici snositi odgovorne osobe.



Tekst: Osijek031.com
Foto: STV/Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: