Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koronavirus u OBŽ: 8 novopozitivnih u zadnja 24 sata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2021. 10:34 
Naslov:  Koronavirus u OBŽ: 8 novopozitivnih u zadnja 24 sata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stožer civilne zaštite OBŽ danas je održao konferenciju za medije na kojoj su predstavili nove podatke vezane uz koronavirus u našoj županiji.

U protekla 24 sata testirano je 209 uzoraka, a pozitivan nalaz imalo je 8 osoba(2 novopozitivne osobe iz Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Čepina, Ernestinova, Našica i Petrijevaca). Trenutno je hospitalizirano ukupno 48 osoba (39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 7 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 osoba).

Nažalost u protekla 24 sata preminula je jedna osoba u dobi od 81 g. Na području naše županije u samoizolaciji se nalazi 1087 osoba.

- Policijski službenici proveli su 8 provjera osoba u samoizolaciji, a u jednom slučaju utvrdili kršenje te mjere, odnosno na Graničnom prijelazu Erdut zatečen je državljanin Srbije koji je prekršio vrijeme za tranzit kroz Hrvatsku od 12 sati.

Obavili su i 177 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera, i to slastičarnice u Osijeku na čijoj su terasi 21. ožujka 2021. godine u 22.15 sati zatečeni vlasnik i sedam gostiju te protiv vlasnika slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda (19.-22. ožujka) obavili su 190 nadzora provođenja epidemioloških mjera (155 u ugostiteljskim objektima, 13 u trgovačkim centrima, 10 u trgovinama, 5 u pekarnicama, 3 na benzinskim postajama te po 2 u ljekarnama i bankama) pri čemu su utvrdili 3 nepravilnosti i dali naloge za njihovo otklanjanje. - izvijestio je Stožer na press konferenciji.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: