Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija primjer dobre prakse u dentalnoj medicini

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.03.2021. 11:15 
Naslov:  Osječko-baranjska županija primjer dobre prakse u dentalnoj medicini
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić danas (19. ožujka 2021. godine) uručio je kartice (Gold Education Card) predsjedniku Upravnog vijeća Hrvatske komore dentalne medicine dr. sc. Miroslavu Sikori. Ukupna vrijednost dodijeljenih kartica je 100.000 kuna, a namijenjene su stomatolozima Doma zdravlja OBŽ za pokrivanje troškova kotizacija na edukacijama, seminarima i ostalim stručnim skupovima koje organizira Hrvatska komora dentalne medicine.

Uručenje kartica provedeno je u sjedištu Osječko-baranjske županije, koja je osnivač Doma zdravlja OBŽ, a tomu su nazočili župan Ivan Anušić, predsjednik HKDM-a mr. sc. Hrvoje Pezo i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ dr. sc. Ivana Stanić.

- Dobru suradnju Osječko-baranjske županije, Hrvatske komore dentalne medicine i Doma zdravlja Osječko-baranjske županije nastavljamo ovom inicijativom u kojoj financiramo edukacijske kartice za doktore dentalne medicine zaposlene u našim domovima zdravlja. Jedan od preduvjeta za ovakva ulaganja su uštede koje smo postigli organizacijom rada unutar krovne ustanove Doma zdravlja OBŽ, a koje su nam omogućile usmjeravanje sredstava u bolju i kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu. Edukacija naših doktora opće i dentalne medicine to svakako jest te se nadamo da će im ovih 60-ak kartica za dodatne edukacije biti od velike koristi - istaknuo je župan Ivan Anušić.



Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić zahvalio se Županiji na potpori te naglasio kako su domovi zdravlja dok su djelovali pod vlastitim upravama, sukladno svojim financijskim mogućnostima, morali samostalno financirati edukacije svojih zaposlenika. - Međutim, nakon što su objedinjeni u jednu ustanovu Doma zdravlja OBŽ, imamo priliku značajna sredstva usmjeriti za nabavu potrebne medicinske opreme, ali i dodatno usavršavanje naših djelatnika. Upravo to smo učinili i ovom suradnjom s Hrvatskom komorom dentalne medicine koja će zaposlenicima domova zdravlja pružiti mogućnost sudjelovanja u svim kongresima i edukacijama koje HKDM organizira na području Republike Hrvatske - objasnio je ravnatelj Lukić.

- S posebnim veseljem ponovno dolazim u Osječko-baranjsku županiju jer ona zaista postaje potpuno drugačija županija od ostalih u Hrvatskoj. To kažem ne samo kao stručnjak, već i kao građanin, a posebno bih pohvalio komunikaciju Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje s Komorom kako bismo stvorili jednu suvislu stručnu priču i pružili mještanima Županije kvalitetnu skrb oralnog zdravlja - naglasio je mr. sc. Hrvoje Pezo i dodao kako ulaganja u kadar i opremu u domovima zdravlja svrstavaju Osječko-baranjsku županiju u sam vrh europske dentalne medicine.

Dr. sc. Miroslav Sikora, koji je uz funkciju u HKDM-u i rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlje Osijek te asistent na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku, zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na odličnoj suradnji i još jednom primjeru dobre prakse.

- S obzirom da Županija stoji iza nas i po pitanju specijalizacija, a sada i dodatnih edukacija, želimo postati centar izvrsnosti i pokazati da ovdje u Županiji i znamo i možemo, a to smo dokazali i u ovim teškim pandemijskim vremenima. Naime, kao predsjednik Povjerenstava za zaštitu od COVID-19 dentalne medicine za cijelu Hrvatsku svjedočio sam tome da su naši protokoli iz Doma zdravlja OBŽ bili primjenjivani i prikazivani kao primjer dobre prakse - istaknuo je Sikora.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: