Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koronavirus u OBŽ: 36 novopozitivnih u zadnja 24 sata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.03.2021. 10:37 
Naslov:  Koronavirus u OBŽ: 36 novopozitivnih u zadnja 24 sata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 356 uzoraka od kojih je 36 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (11) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, sedam na području Đakova, po 5 su s područja Našica i Valpova, dvije iz Popovca, a po jedna je s područja Belišća, Bilja, Đurđenovca, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Magadenovca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.056 osoba.

Policijski službenici proveli su 31 provjeru osoba u samoizolaciji, od čega su 30 bile samoinicijativne i pri tomu nisu utvrđena kršenja. Postupajući po dojavi utvrdili su kršenje mjere samoizolacije jedne osobe s područja Općine Bizovac te joj je uručena prekršajna prijava.

Policijski službenici obavili su i 173 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (24 u ugostiteljskim objektima, 18 u trgovinama, po 4 pekarnice i benzinske postaje, 3 ljekarne te jednoj kladionici) pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti i dali nalog za njihovo otklanjanje.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije zaprimio je dvije prijave kojima se upozorava na najavljena održavanja svečanosti Svete pričesti u župama na kojima se očekuje nazočnost više stotina osoba. Kako je rekao načelnik Stožera Ivan Hampovčan, Županijski stožer će tim povodom uputiti dopis svim općinskim i gradskim stožerima civilne zaštite i župnim uredima te ih upozoriti da je trenutno dopušteno okupljanje najviše do 25 osoba na jednom mjestu te da u skladu s tim planiraju svoje aktivnosti.



Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić istaknuo je kako je ovog tjedna na područje Osječko-baranjske županije pristiglo 4.400 doza cjepiva, i to 1.500 doza Pfizera, 1.300 doza AstraZeneca i 1.600 cjepiva Moderne.

- Od 27. prosinca prošle godine do sada na područje OBŽ pristiglo je 29.606 doza cjepiva, od toga je 17.514 doza proslijeđeno obiteljskim liječnicima za njihove pacijente, a ostalo je u prvoj fazi cijepljenja bilo namijenjeno za zdravstvene djelatnike te korisnike i djelatnike domova za starije i nemoćne - rekao je dr. Dijanić. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: