Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



220 milijuna kuna za obnovu tramvajske infrastrukture

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.03.2021. 9:00 
Naslov:  220 milijuna kuna za obnovu tramvajske infrastrukture
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo jučer pisali, uskoro počinje obnova zgrade željezničkog kolodvora Osijek.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tim povodom naglasio je odličnu suradnju sa županom Ivanom Anušićem na nizu velikih projekata prometne infrastrukture, koji su danas u Hrvatskoj vrijedni više od 25 milijardi kuna, od Pelješkog mosta, obnove željezničke infrastrukture, izgradnje luka i cestovne infrastrukture, što je vidljivo i na području Osječko-baranjske županije.

- Na području Osječko-baranjske županije trenutno je najveći projekt izgradnje Koridiora Vc vrijedan 470 milijuna kuna koji se odvija i bolje od očekivanog. Vjerujem da ćemo do kraja 2023. godine završiti i preostalih 5 kilometara do mađarske granice, a paralelno s time mađarska strana će završiti svoj dio, pa ćemo krajem 2023. ili početkom 2024. godine imati kompletno završen Koridor Vc kroz Hrvatsku i biti spojeni s Mađarskom.

Na ovom području gradi se i obilaznica Belog Manastira, obilaznica Petrijevaca je gotova, a dva velika projekta su u fazi potpisa ugovora i početka radova. To su obnova 18 kilometara državne ceste DC2 između naselja Normanaca i državne ceste DC34 te ceste Nemetin-Aljmaš, vrijednost oba projekta je oko 150 milijuna kuna
- istaknuo je ministar Butković.

Dodao je kako očekuje potpis ugovora i konačnu realizaciju projekta obnove tramvajske infrastrukture u gradu Osijeku, za što je osigurano 220 milijuna kuna, a nakon što su 2019. godine nabavljeni autobusi za Osijek u vrijednosti 18 milijuna kuna, taj projekt se nastavlja te će Osijek u sljedećoj fazi dobiti nove autobuse iz projekta koji se 80 posto financira bespovratnim sredstvima EU, dok 15 posto osigurava državni proračun.





Tekst: OBZ.hr
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.03.2021. 21:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako bi bilo da obnove prometnice u gradu, a ne samo Divaltovu asfaltirati po 6. puta?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: