Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Galerija Kazamat: Otvorenje izložbe "Bure baruta 10"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.03.2021. 17:11 
Naslov:  Galerija Kazamat: Otvorenje izložbe "Bure baruta 10"
13.03.2021. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje izložbe "Bure baruta 10" u subotu, 13. ožujka 2021., s početkom u 20 sati.

Izložba je realizirana uz potporu Grada Osijeka.

Na ovogodišnjem “Buretu baruta 10” predstavljaju se: Ivan Gundić, Saša Sermek i Branimir Štivić.

O IZLOŽBI
“Bure Baruta 10” deseta je u nizu izložba mladih autora u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Galerije Kazamat. Cilj je organizatora predstaviti umjetnički rad autora, čija su umjetnička nastojanja u svom začetku te bi u skoroj budućnosti trebala jačati

cjelokupnu umjetničku praksu u regiji i Hrvatskoj. Na ovogodišnjem “Buretu baruta 10” predstavljaju se Ivan Gundić, Saša Sermek i Branimir Štivić.

Ivan Gundić istražuje medij fotografije te ga proširuje elementima videa i ambijentalne instalacije. U radu Memogram otopio je obiteljske fotografije te kemijskim postupkom pretvorio u kovanicu. Branimir Štivić također obrađuje temu sjećanja, no fokusiran je na prikupljanje izgubljenih podataka. U radu Kolekcije povezuje procese disanja, strojnog učenja, neuralne sinteze, animizma, vitalnosti objekata i materije u doba tehnosfere i antropocena. Saša Sermek predstavlja se s prostornom intervencijom Crack (Pukotina) kojom izmjenjuje prostorne zadatosti izložbenog prostora Kazamata. Postavljen na fasadi, njegov rad diskretno komunicira s javnim prostorom osječke Tvrđe.

O UMJETNICIMA
Ivan Gundić (1993., Koprivnica) završio je preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti i trenutno pohađa diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je dviju Rektorovih nagrada. U radovima se bavi temama društva, jezika, ideologije, identiteta i politike. Poseban interes pokazuje za eksperimentiranje sa samim medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i za kombiniranje fotografije I izvedbenih umjetnosti. Živi i radi u Zagrebu I Koprivnici.

Saša Sermek (1979., Kneževo) diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (danas Akademija za umjetnost i kulturu). Bavi se istraživanjima na području grafike, slikarstva i kiparstva. Voditelj je slikarskih radionica u Ernestinovu.

Branimir Štivić (1991., Vinkovci) diplomirao je Nove Medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2021.) i Informacijsko i Programsko Inženjerstvo na Fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu (2015.). Radio je zvuk za veći broj kratkih filmova, plesnih izvedbi, performansa i instalacija. U svojem umjetničkom radu bavi se živim filmom, expanded-cinema performansom, video sintezom, zvučnim i svjetlosnim instalacijama, programiranom umjetnošću, neuronskim mrežama, umjetnom inteligencijom i zvukom za suvremeni ples.Izlagao je na grupnim izložbama u galeriji Šira, Prozori, Laubi, Pogonu jedinstva, Kazamatu, NMG@Praktika, a izvodio je na festivalima suvremenog plesa Monoplay i Barutana te festivalima eksperimentalnog zvuka i grafike ZEZ, SineLinea i Vector Hack.

Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka 2021. godine.

Izložbu je moguće pogledati u radnom vremenu galerije ili izvan radnog vremena uz prethodnu najavu.

Ulaz na izložbu je slobodan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: