Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Labradorica Ella nova 'zaposlenica' Centra za autizam

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2021. 14:05 
Naslov:  Labradorica Ella nova 'zaposlenica' Centra za autizam
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U osječkom Centru za autizam, gdje je stigla početkom tjedna, labradorica Ella će svaki dan provoditi cijelo radno vrijeme, a već su i prva iskustva odlična i djeca su je dobro prihvatila. Danas je predstavljena novinarima.

Ella je u Centar za autizam stigla u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa i mobilitet uz potporu Županije, Grada i resornog ministarstva. I sama prisutnost psa ima širok terapijski učinak na djecu, u Centru ih je 57, 18 su vrtićarci, rekao je ravnatelj Vladimir Bjelobrk koji ističe da je taj Centar među rijetkim odgojno-obrazovnim institucijama u Hrvatskoj koja ima terapijskog psa.

Labradorica Ella je prošla socijalizaciju u obitelji, potom osnovnu obuku i trening specifičan za terapijske pse, u ovom trenutku u hrvatskim institucijama je 6 takvih pasa, rekao je novinarima trener-instruktor Damir Vučić koji je još uvijek i potpora Elizabeti Haničar, stručne suradnice pedagoginje, kod koje pas boravi te će ona i voditi edukacijsko-rehabilitacijski program. Pas se, kaže Elizabeta Haničar, može uključiti u sve aktivnosti djece, prema njihovim individualnim osobnostima što uvelike ovisi o provoditelju aktivnosti, njegovim idejama, širini razmišljanja, volji i spremnosti za rad.



Tekst i foto: Monika Kralj/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: