Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradske četvrti Novi grad i Jug 2 zajedno uređuju igralište za djecu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.02.2021. 10:29 
Naslov:  Gradske četvrti Novi grad i Jug 2 zajedno uređuju igralište za djecu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradskim četvrtima i mjesnim odborima s područja Grada ove će godine na raspolaganju biti nešto više od 6,1 milijun kuna, što je za 1,5 milijuna manje nego što je to bilo 2019. godine. Osim toga, osječkim kvartovima na raspolaganju će biti i dodatnih 120.000 kuna za financiranje rada udruga koje djeluju na njihovom području te za obilježavanje dana mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Obzirom da su sredstva manja nego ranije, GČ-i su prisilljeni snalaziti se na druge načine kako bi s manje novca dobili više, a putokaz kako bi to moglo funkcionirati ovih su dana dogovorile gradske četvrti Jug 2 i Novi grad koje su odlučile zajedno obnoviti i urediti igralište za djecu „kod dvorane“, odnosno uz dvoranu Jug 2.

Inicijativa za obnovom došla je od tamošnjih građana koji su predložili da se derutno igralište poboljša i osuvremeni obzirom da se ono nalazi na granici dvije gradske četvrti i koristi ga velik broj djece iz oba kvarta. Stoga su gradske četvrti odlučile poslušati glas građana, prenamijeniti dio sredstava koji im je na raspolaganju (Jug 2 na raspolaganju ima 538.000 kuna, a Novi grad 502.000 kuna) i izdvojiti po 10.000 kuna svaka za nabavu novih i uređenje postojećih igrala.

Na ovom prostoru trenutno se nalazi desetak igrala, a uređenjem bi se dodala neka nova, kao i nove klupe te koševi za smeće. Natječaj za javnu nabavu bit će raspisan uskoro, potom započinje sama obnova, a radovi bi trebali biti gotovi do ljeta.

Inače, ovo je prvi „makeover“ tog igrališta u sedam godina postojanja, no ne i posljednja zajednička akcija. Naime, suradnja dvaju GČ-a trebala bi se nastaviti i u budućnosti. Očekuju se prijedlozi građana, a jedna od mogućnosti za suradnju je zajednička obnova zapuštenog groba Martina Divalta na novogradskom groblju.

Ovo je hvalevrijedan primjer dobre prakse i suradnje gradskih četvrti koja bi mogla poslužiti kao primjer drugima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video OSTV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: