Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



NK Osijek slavi 74. rođendan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.02.2021. 10:39 
Naslov:  NK Osijek slavi 74. rođendan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Godinu dana je stariji, a srce nam za njega uvijek kuca istim žarom. I nikada neće prestati. Naš je, jedan i jedini, s njim se veselimo i tugujemo, za njega jednostavno živimo. Koliko smo mu silnih emocija posvetili, zbog njega strepili, beskrajno se veselili i zajednički tugovali jer nam svima toliko znači da smo već odavno neraskidivo povezani. Mijenjaju se generacije, momčadi i igrači na terenu, treneri na klupi, ljudi u klupskom rukovodstvu, dolaze neki novi klinci i na tribine, pridružiti se onima koji su tamo proveli možda i svoje najljepše dane i godine. A ON ostaje. Ta specifična ljubav, nas koji smo mu beskrajno vjerni nije prolazna, niti ikada kopni ili pak može izblijediti. Ovdje to ne postoji. NK Osijek se voli u svakom trenutku, bilo dobro ili loše, u toj našoj vezi vjernost vječno ostaje neupitna. Uostalom, on je naš ponos, mi smo njegova snaga.

[Foto: Ivana Mandić]


Za nas je on uvijek najbolji
Kada mu daješ svoje srce, znaš zbog čega to činiš. Voliš prvenstveno ovaj grad, osjećaš ga zauvijek svojim, voliš i sve njegove simbole i ono što ga čini prepoznatljivim. Prošle su 74 godine od rođenja kolektiva s kojim su se mnogi odavno stopili. Nije morao biti najbolji i najuspješniji da bi se ljudima uvukao pod kožu i da bi bismo ga doživljavali svojim i iskreno zavoljeli. Znaju jako dobro naši stari kako su se golovima i pobjedama veselili još u ona, nama daleka vremena Proletera i Slavonije, a desetljećima kasnije istu emociju osjećaju oni koji sada dolaze na stadion, zdušno navijajući za Bijelo-plave. Toliko smo toga proživjeli zajedno, Klub i mi koji ga bezuvjetno pratimo, iz utakmice u utakmicu istim zanosom bodrimo, nerijetko ga i idealiziramo jer zapravo ne znamo i ne želimo razmišljati drugačije. Za nas je on najbolji, nema alternativu i nitko nas drugi tako ne može usrećiti. Samo naš Osijek.

Svi ćemo poželjeti isto
Nismo dosad imali privilegiju slaviti titule, međutim, nikada ne odustajemo niti se „hladimo“ jer kako uopće dići ruke od nekoga i nečega što je naprosto u nama, duboko u duši. Kod mnogih je Osječana to genetskim kodom naslijeđeno. tako bi zapravo i trebalo biti jer tu smo rođeni, ovdje živimo i kome bismo trebali iskazati ljubav nego svojima, uvijek našim Bijelo-plavima… Bit će zasigurno još puno lijepih pobjeda, moraju nas nekada rastužiti i porazi, to su ipak neke sportske zakonitosti. Međutim, vjernost se ne mjeri time koji su na tablici i jesi li bolji i slabiji od drugih. Niti se s drugima u tom smislu uspoređujemo. Za nas postoji samo ON, jedan i zauvijek jedini. I dok danas pušemo u te brojne svjećice na rođendanskoj torti, svi ćemo sigurno poželjeti isto, vjerujući da nam se snovi mogu uskoro ispuniti. I postati java. Nekako to osjećamo, dakako i prizivamo. A odustati i ne pomišljamo… jer srce kuca za tebe, ja te volim Osječe!



Tekst i foto: NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: