Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poništen natječaj za obnovu bazena na Kopici, nema kupanja ni ovo ljeto?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.02.2021. 12:16 
Naslov:  Poništen natječaj za obnovu bazena na Kopici, nema kupanja ni ovo ljeto?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[22.02.2021.] Grad Osijek o obnovi Kopike: "Previsoka cijena ponude unatoč predujmu od 50 posto, slijedi novi natječaj"


[19.02.2021.] Svim ljubiteljima kupanja u bazenskom kompleksu osječke Copacabane teško je palo to što je kompleks cijelo prošlo ljeto bio zatvoren zbog fantomskih radova na obnovi koji do dana današnjeg nisu niti započeli.

Zato su polagali nade kako će se njihovo omiljeno kupalište ponovno otvoriti ove godine, uređeno, obnovljeno i s novim i bogatijim sadržajima, međutim – šipak!

Naime, kako piše Glas Slavonije, 15. veljače gradonačelnik Vrkić potpisao je rješenje o poništenju postupka javne nabave za rekonstrukciju i dogradnju sportskog kompleksa (bazena) Copacabana.

Na natječaj je pristigla samo jedna, zajednička ponuda tvrtke Osijek-Koteks i Projektgradnje, „teška“ 23,4 milijuna kuna. Obzirom da je procijenjena vrijednost nabave iznosila 17,6 milijuna kuna te je cijena pristigle ponude viša od osiguranih sredstava naručitelja, Grad je ponudu odbio kao neprihvatljivu. Nitko drugi nije se ni javio na natječaj.

Nakon poništavanja natječaja ne postoji više nikakva mogućnost da se kompleks u ljeto otvori za građane, tvrdi Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek-Koteksa. Da je kojim slučajem došlo do potpisivanja ugovora, postojala je mogućnost da se Kopika otvori za ljetnu sezonu, barem dva bazena za rekreativce.

Velika nam je zapreka bio taj rok, koji je postavljen za lipanj ove godine. Ako želimo postići taj rok, moramo angažirati dodatna sredstva, ljudstvo, mehanizaciju..., a to sve poskupljuje radove. Mogli bi se završiti bazeni za rekreativce, ali olimpijski teško“, izjavio je Škorić.

Iz Grada se još nisu očitovali oko toga što će dalje biti s projektom obnove Kopike koji kao da je uklet. Raspisivanje novog natječaja je moguća opcija, no pitanje je hoće li on završiti istim ishodom kao i ovaj poništeni. Osim toga, dok bi izvođač ušao u radove već bismo bili u ljetu i sezona kupanja na bazenima bi i ovako i onako propala.

Tu je i faktor nadolazećih lokalnih izbora koji će se održati u svibnju. Obzirom da sadašnja gradska uprava sigurno odlazi s vlasti, moguće je da se taj projekt više neće niti „gurati“ već će se prepustiti novoj upravi i novom gradonačelniku da odluče što će s tim.

Uglavnom, sve ovo znači kako će Osječani, kao i brojni posjetitelji Kopike iz okolnih mjesta, i drugu godinu zaredom ostati bez svog omiljenog kupališta te će utjehu morati potražiti u Dravi ili na nekom od bazena u drugim slavonskim gradovima.





Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Zbog najavljenih radova Kopika ove godine zatvorena za kupače!


Zadnja promjena: Redakcija 031; 22.02.2021. 8:58; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.02.2021. 22:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ali ce zato s Koteksom potpisati jos 50 ugovora nakon ovoga.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: