Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Što će se otvoriti 1. ožujka ako brojke ostanu dobre?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65673
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.02.2021. 10:30 
Naslov:  Što će se otvoriti 1. ožujka ako brojke ostanu dobre?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 1. ožujka u cijeloj bi Hrvatskoj trebalo doći do dodatnog popuštanja mjera, što će uključiti i ponovno otvaranje terasa kafića, piše portal Index.hr.

Prema njihovim izvorima iz nacionalnog stožera, sigurno je da će se od 1. ožujka otvoriti terase kafića i restorana, ali neće se otvarati zatvoreni dijelovi kafića i restorana, što je realno očekivati najranije u travnju.

Nakon što se otvore terase, gostima neće biti dopušten ulazak u unutrašnjost kafića i restorana, osim zbog korištenja toaleta. U Stožeru zatvorene prostore i dalje smatraju iznimno velikim rizikom kada je u pitanju širenje koronavirusa. (Osim kada su u pitanju crkve, tada opasnosti naravno nema.)

Također, u planu je otvaranje sporta u zatvorenom za sve grupe građana, a ne samo za djecu, naravno uz poštivanje strogih epidemioloških pravila koje će se propisati. Podsjetimo, prema mjerama koje su trenutno na snazi otvorene su teretane, bazeni te beskontaktni pojedinačni sport u balonima.

Popuštanja bi trebalo biti i kada je riječ o sajmovima, no nije još jasno pod kojim uvjetima. Stožer je sklon otvaranju sajmova na kojima se prodaju ili izlažu proizvodi, no možda će se ograničiti konzumacija jela i pića kako bi se spriječila pretjerana okupljanja i druženja.

Dopušteni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, moguće su tek manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dva kućanstva od zabrane postane preporuka, no to se i ranije nije striktno provodilo.

Iz Stožera i vlade već je najavljeno kako se sljedeći krug popuštanja može očekivati početkom ožujka. Naravno, preduvjet za novu rundu otvaranja je da brojke ostanu na razini na kojoj su sada.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: