Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gyurcsó novi igrač Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.02.2021. 10:59 
Naslov:  Gyurcsó novi igrač Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednjeg dana prijelaznog roka Osijek je doveo još jedno pojačanje! Ovaj puta, riječ je o mađarskom reprezentativcu Ádámu Gyurcsu koji je raskinuo ugovornu obvezu s Hajdukom (trajala je do 30. lipnja ove godine) i potpisao za Bijelo-plave. Ugovor je sklopljen do kraja ove sezone, baš kao i prethodno s Ivanom Santinijem, a potom će obje strane zajednički odlučiti hoće li i pod kojim uvjetima nastaviti suradnju. Gyurcsó je visok 1,81 metar, kao dešnjak najčešće igrao na poziciji lijevog krila iako je upotrebljiv i na drugoj strani terena, u nekim situacijama kao i centralni napadač. Rođen je 6. ožujka 1991. u Tatabanyji, a skupio je i dosta iskustva u karijeri koju je započeo u mlađim kategorijama u svom rodnom gradu.

Zapažena statistika u svim klubovima
Iz Tatabanye je Adam otišao u Videoton II da bi potom uslijedila posudba u Kecskemeti. Povratak u Videoton nametnuo se kao logična opcija, što je potvrđeno i brojem nastupa. U 140 utakmica postigao je 27 pogodaka uz čak 41 asistenciju! U zimu 2016. prelazi u poljski Pogon iz Szczecina u čijem je dresu odigrao 75 službeni susreta, ostvarivši učinak od 10 golova i 15 završnih dodavanja za realizaciju tadašnjih suigrača. Dvije godine kasnije Gyurcsó je prihvatio ponudu splitskog Hajduka. Za Bijele je nastupio 74 puta, zabio je 15 zgoditaka i upisao 16 asistencija, a jednu je sezonu kao posuđeni igrač bio u Puskas Akademiji s kojom je izborio Europu u mađarskom prvenstvu. Tamo je imao itekako upečatljivu statistiku: u 35 utakmica ukupno je 15 puta bio strijelac čemu je dodao i 12 preciznih završnih proigravanja koja su prethodila golovima.

Dosad 20 nastupa za Mađarsku
Tijekom ove natjecateljske godine za Hajduk je nastupio u 16 dvoboja, postigavši tri gola, a isto ih je toliko „namjestio“. Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 1,5 milijuna eura. Što se tiče reprezentacije, za najbolju vrstu Mađarske skupio je 20 nastupa, a strijelac je bio u tri navrata. Debitirao je u lipnju 2012. protiv Češke, da bi posljednji nastup zabilježio 18. studenoga prošle godine u domaćoj pobjedi nad Turskom od 2:0 uz ubilježenu asistenciju. Našeg novog igrača u Gradskom vrtu će dočekati i njegov sunarodnjak Laszlo Kleinheisler kojeg će, ne dvojimo, posebno razveseliti ovaj transfer.





Tekst: NK Osijek
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: