Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



7 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ: dvije osobe kršile samoizolaciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65432
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2021. 10:33 
Naslov:  7 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ: dvije osobe kršile samoizolaciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stožer civilne zaštite OBŽ danas je održao konferenciju za medije na kojoj su predstavili nove podatke vezane uz koronavirus u našoj županiji.

U protekla 24 sata testirano je 108 uzoraka, a pozitivan nalaz imalo je 7 osoba (Osijek - 3 osobe, Beli Manastir, Našice, Petlovac i Viljevo - po 1 osoba.) Trenutno je hospitalizirano ukupno 66 osoba (53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 9 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 osoba).

Nažalost u protekla 24 sata preminula je jedna osoba u dobi od 59 godina. Na području naše županije u samoizolaciji se nalazi 819 osoba.



- U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su devet provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe, državljane Mađarske. Oni su 11. veljače ušli u Hrvatsku, prijavili namjeru boravka te im je određena obaveza samoizolacije u mjestu Vardarac, međutim obje osobe su 14. veljače kao izlazni putnici doputovali na Granični prijelaz Duboševica. Kako nisu posjedovali negativan PCR test, uručeni su im prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna, koja je odmah i naplaćena. Nakon provedenog postupka omogućen im je izlazak iz RH.

Policijski službenici obavili su i 130 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Tijekom vikenda inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 98 nadzora provođenja epidemioloških mjera (27 ugostiteljskih objekata, 16 prodavaonica, 8 pekarnica, 4 benzinske crpke, 3 kioska, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.
- izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: