Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki SDP predstavio netipičnog kandidata za gradonačelnika, prof. Gorana Kušeca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65772
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2021. 13:32 
Naslov:  Osječki SDP predstavio netipičnog kandidata za gradonačelnika, prof. Gorana Kušeca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska organizacija SDP-a Osijeka danas je u Muzeju Slavonije predstavila prof. dr.sc. Gorana Kušeca kao kandidata za novog gradonačelnika Osijeka na svibanjskim lokalnim izborima.

Goran Kušec redoviti je profesor u trajnom zvanju na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a predstavili su ga mr.sc. Boris Piližota, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijeka, Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica SDP-a, te Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.



Predstavljajući Kušeca, Biljana Borzan je naglasila kako je on nekonvencionalan kandidat, ali je njegova stručnost, zrelost i iskustvo u vođenju brojnih znanstvenih i konzultantskih projekata jamstvo da je Goran odličan kandidat te gradonačelnik kavog Osiejk zaslužuje. „Goran je i veliki lokal patriot i kockica koja je nedostajala SDP-u i koja će se izvrsno uklopiti u politički mozaik Osijeka“, zaključia je Borzan.



Peđa Grbin, predsjednik SDP-a došao je osobno dati podršku Kušecovoj kandidaturi izjavivši: „Njegov izbor je primjer kadrovskog iskoraka novog, modernog SDP-a. SDP-a koji razumijeva trendove i potrebe sadašnjih ljudi. Goran Kušec je pravi prototip visoko obrazovanog čovjeka s dokazanim znanstvenim i poslovnim uspjesima. Takva osoba zasigurno može uspješno voditi sustav kakav je grad Osijek“.



Boris Piližota, predsjednik Gradske organizacije SDP-a, opisao je Kušeca kao novi vjetar u bijela jedra bijelo-plavog Grada Osijeka te je pozvao sve sugrađanke i sugrađane, a posebno mlade birače s kojima će komunicirati preko društvenih mreža da prate kampanju i izađu na izbore.

Kušec je u svom obraćanju Osječanima izjavio kako nudi suradnju kroz novu vrstu politike koja se savjetuje s građanima i u kojoj građani participiraju kao njezini aktivni subjekti. Kao motiv za kandidaturu navodi da se profesionalno ostvario kao profesor na Fakultetu, ali da sada svoje stručno i životno iskustvo želi staviti u službu grada, kako bi svi živjeli bolje. Osobne vrijednosti su mu čestitost, znanje, upornost, optimizam i vjera u sebe, a sugrađanima nudi svoje znanje, iskustvo posvećenost radu i sigurnost.



Kao prioritete gradske politike, Kušec je naznačio: 1. Zdravlje, sigurnost i obitelj - prvenstveno kroz brigu za psihičko i fizičko zdravlje, COVID 19 centar i mobilne timove; 2. Gospodarstvo, poduzetništvo i obrazovanje - izrada razvojne strategije Grada koja će se provoditi bez obzira tko obnaša vlast, potpore poduzetnicima i prilagodba obrazovnih programa potrebama tržišta rada; 3. Briga i solidarnost - za starije, potrebite, žene žrtve obiteljskog nasilja, samohrane majke i dr., te 4. Brža, bolja, ljubaznija, otvorena i digitalizirana gradska uprava koja komunicira s javnošću na svim platformama.

Želja mi je okupiti što širi krug sugrađanki i sugrađana koji će biti naši partneri. Pozivam sve da nam se jave putem društvenih mreža i web stranice gorankusec.hr sa svojim idejama i prijedlozima kako bi zajedno unaprijedili Osijek“, zaključio je svoje predstavljanje Kušec.








Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: