Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjige na dobrom glasu - Matematika svuda oko nas

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2021. 20:06 
Naslov:  Knjige na dobrom glasu - Matematika svuda oko nas
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Matematika je posvuda; u prirodi oko nas, u morskim dubinama i nebeskim visinama, i u dalekom svemiru i bliskom susjedstvu, čak i u nama! Učimo je u školi, potrebna nam je da naučimo kako potrošiti džeparac. No, matematika je s nama čak i kada se igramo. Bilo da uživamo vani u igri u sportu s prijateljima ili da se u kući bavimo hobijima, matematika ima važnu ulogu u našim životima. Saznajmo stoga kako nam ona pomaže računati, procjenjivati rješavati probleme, pobjeđivati i gubiti dok se igramo stvarima u kojima najviše uživamo.



Autorice Saranne Taylor i Felicia Law u knjizi: „Matematika u igri“ izazivaju nas da iskoristimo priliku zaviriti u knjigu i iskušamo sreću u bacanju, saznamo što se događa kad bacamo kockicu i kakva je uloga vjerojatnosti u tome? Kako održavamo ravnotežu i što se događa kad kotrljamo pikule? Naučimo slijediti oznake kako bismo pronašli izlaz iz labirinta. U ovoj slikovnici kroz primjere upoznajemo pojmove svrstavanja i nizanja, a nizove brojeva u igrama poput Binga, Sudokua...

Sadržaj je namijenjen osnovnoškolskom uzrastu, a knjiga je dijelom multidisciplinarne serije knjiga: „Matematika svuda oko nas“ te samim naslovom poziva mlade čitatelje na zanimljivu potragu za matematikom u nama samima te u svemu što nas okružuje.

Rano uvođenje djece u osnovne matematičke pojmove olakšat će im kasniji put prema složenijim matematičkim znanjima i vještinama. Slijedi stoga preporuka za nešto mlađe čitatelje serijala pod skupnim nazivom: „Matematičke priče“ autorice Mudit Mohini.

Ove jednostavne i zabavne priče potaknut će dječje zanimanje za matematiku od najranije dobi. Uz dva zabavna zečića, Matka i Zlatka, najmlađi će se čitatelji ovih priča s lakoćom upustiti u početno matematičko promišljanje svijeta oko sebe.

Tako je lako zbrajati s Matkom i Zlatkom, svakako pogledajte izložbu koju su priredili u slikovnici: „Kako se zbraja?








Mnogi s vole igrati prodavača. Koliko je mrkvi potrebno prodati da bi zabava uspjela naučit ćete u slikovnici: „Kako se oduzima?








Jeste li znali da ako pročitate slikovnicu: „Koliko je parova?“, saznat ćete tko sve može biti par i koliko je blizanaca na pozornici pokazalo svoje talente.








Svakome po jedan, znači dati jedan tebi i jedan meni. Provjerite jeste li dobro podijelili u slikovnici: „Kako jednako podijeliti?








Tko je velik?“ U ovoj slikovnici uz igru sa znatiželjnim zečevima blizancima upoznajte osnovne matematičke pojmove, uspoređujući tko je velik, a tko malen.








Igramo se cijeli život, uz igru je sve zabavnije i veselije, a igrajući se možemo i puno toga naučiti. Matematika igra važnu ulogu u našem slobodnom vremenu. Predlažemo da dođete u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek i posudite neki od ovih zanimljivih, kvalitetnih i edukativnih naslova!



Tekst: Suzana Biglbauer, mag. informatologije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: