Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novo popuštanje mjera: Kafićima se dopuštaju kave za van, otvaraju se teretane i kladionice...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2021. 12:51 
Naslov:  Novo popuštanje mjera: Kafićima se dopuštaju kave za van, otvaraju se teretane i kladionice...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upravo je u tijeku sjednica Vlade na kojoj se govori o novom popuštanju mjera.

Otvaranje fitness centara, teretana i kladionica te omogućavanje kafićima izdavanja kave za van mjere su popuštanja koje stupaju na snagu idući ponedjeljak, 15. veljače.

To je na tragu onoga što je premijer Andrej Plenković jučer izjavio u Dnevniku Nove TV rekavši kako treba nagraditi sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti.

Mi smo proteklih dana pratili razvoj epidemiološke situacije. Rekli smo da će nam referentni trenutak biti sredina veljače i nakon analiza i razgovora članova Vlade sa Stožerom i epidemiolozima, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti određeni signal popuštanja uz veliku dozu opreza“, rekao je premijer.

Te mjere se odnose na sljedeće: ugostiteljima koji pružaju uslugu pripreme jela, pića i slastica omogućit će se prodavanje kave za van, s time da naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec. Drugo je omogućiti otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Treće, omogućit će se otvaranje kladionica, automat klubova i kasina uz poštivanje epidemiološkog okvira te uz ograničenja koja će se odnositi na konzumaciju pića, što će Stožer sutra detaljnije propisati.

Konačno, novim mjerama omogućit će se djeci nastava u školama za strane jezike i radionicama te se otvara mogućnost da najmlađi uz školske aktivnosti mogu redovito fizički obavljati ekstra-kurikularne aktivnosti za koje su se odlučili.

Ujedno se nastavlja s praćenjem epidemiološke situacije, a nova evaluacija će biti 1. ožujka.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: