Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



22 novopozitivne osobe u OBŽ: od ponedjeljka svi učenici u školskim klupama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2021. 10:35 
Naslov:  22 novopozitivne osobe u OBŽ: od ponedjeljka svi učenici u školskim klupama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 365 uzoraka od kojih su 22 bili pozitivni na koronavirus.

Na području grada Osijeka živi 7 novopozitivnih osoba, po dvije su s područja gradova Đakovo i Valpovo te općina Antunovac, Donja Motičina, Ernestinovo i Popovac, a po jedna iz općina Bizovac, Čepin i Viljevo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 60 osoba oboljelih od COVID-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su tri osobe u dobi od 49, 82 i 88 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 774 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 155 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera (12 ugostiteljskih objekata, 9 prodavaonica i trgovina, 8 pekarnica, 4 benzinske crpke, 3 trgovačka centra, 3 tržnice, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.

Danas (11. veljače 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije nakon koje je načelnik Ivan Hampovčan objavio da se od ponedjeljaka, 15. veljače, u školske klupe vraćaju i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola, što znači da će se nastava na području županije odvijati u cijelosti po modelu A.

Županijski stožer je također donio odluku da se do 1. ožujka i postizanja zadovoljavajuće procjepljenosti korisnika i drugom dozom cjepiva produžava preporuka domovima za starije i nemoćne osobe po kojoj su posjete korisnicima moguće samo u otvorenim prostorima, dok su zabranjene u zatvorenim prostorima domova.

Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, koji se u Hrvatskoj obilježava upravo 11. veljače, Županijski stožer je uz čestitke izrazio i zahvalnost svim pripadnicima ovog sustava civilne zaštite na uspješnom radu i suradnji. Isto tako, danas je i Svjetski dan bolesnika, pa je upućena čestitka i zahvala svima zdravstvenim i drugim djelatnicima i volonterima koji brinu o potrebama bolesnih. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.



Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: